לפני מספר ימים ערך מכון המדע MIT כנס טכנולוגי בסן-פרנסיסקו בו הופיע חוקר בכיר מטעם מעבדות המחקר של מיקרוסופט, שחשף בפני הקהל את אחד הפרוייקטים הנמצאים בפיתוח מהנדסי החברה. הרעיון המרכזי של הפרוייקט הוא לפתח טכנולוגיה, שתאפשר למכשירים הניידים שלנו לפעול כשבוע ימים מטעינה בודדת.
בניגוד למצופה, מיקרוסופט אינה פונה לכיוון פיתוח סוללות בטכנולוגיה חדשה. המאמצים העיקריים מתרכזים דווקא בייעול מרכיבי התוכנה של המכשירים. הפונקצייה נקראת E-Loupe, ואופן הפעולה שלה יהיה מוכר עבור מי שניסה לאתר במכשירו תהליכים גוזלי סוללה. היא פועלת ברקע ודואגת לעצור תהליכים גומעי משאבים. כמו כן, ישנו כלי מפתחים אשר יעזור למפתחי האפליקציות לזהות, האם התוכנה שכתבו עושה שימוש יעיל באנרגיית הסוללה, ובמקרה שלא, יציע הכלי דרכי ייעול אפשריות.

בתמונה: Ranveer Chandra, חוקר בכיר במעבדות המחקר של מיקרוסופט
נסיון אחר של החברה דווקא כן עוסק בסוללת המכשיר עצמה, אך שוב אינו מנסה להמציאה מחדש, אלא לייעל את השימוש בסוללות הקיימות. צוות הפיתוח מצא כי שימוש בשתי סוללות נפרדות, אחת עבור תרחישי שימוש הדורשים יותר אנרגיה כמו משחקים או גלישה ברשת וסוללה שניה להפעלת המכשיר במצב המתנה, המאריך את חיי הסוללה. עד כה, הראתה השיטה שיפור בן 20-50 אחוזים לעומת השימוש הסטנדרטי בסוללה בודדת.
גם לצד שיפורי התוכנה, עדיין מדובר בשיפור הרחוק מלהגיע לנקודת היעד שהציבו במייקרוסופט. עם זאת, במצב בו מרבית היצרניות נמנעות מלהשיק מכשיר בודד בעל חיי סוללה ארוכים במיוחד, על מנת שלא יפגעו נתוני המכירות של דגמיהם האחרים, טוב שבמיקרוסופט פונים לפתור את הבעיה המגבילה ביותר במכשירים הניידים של היום.
(מקור – AndroidAuthority)