![Android 11 (תמונה: אנדרואיד)]()
בשעה שבדרך כלל אנחנו רגילים לראות את גרסת המפתחים הראשונית של אנדרואיד במהלך חודש מרץ, גוגל מקדימ השנה ומפיצה את הגרסה כבר בחודש פברואר הנוכחי. בתוך כך, החברה חושפת כי מערכת ההפעלה תיקרא אנדרואיד 11 ולא תקפוץ מ-10 ל-20 כפי שראינו מספר חברות בתחום הטלפונים עושות.
השינויים המשמעותיים באנדרואיד 11
בתחילה, גוגל הוסיפה מספר API’s (ממשק תכנות יישומים או Application Programming Interface) כבר בשלב הפיתוח, על מנת לתמוך בצורה טובה יותר בגלישה ברשת הדור החמישי (5G), זאת תוך הענקת כלים נוספים למפתחים. כידוע, גם אנדרואיד 10 תומכת בגלישה ברשת הדור החמישי, אך כעת המפתחים יוכלו לעקוב אחר קצב העברת הנתונים במטרה להעניק חוויית שימוש טובה יותר.
במעבר לגזרת ההתראות, כאן גוגל החליטה שברצונה להוסיף אפשרויות למענה המהיר בהתראות, והחל ממערכת ההפעלה החדשה נוכל לשלוח תמונות דרך חלון המענה המהיר. בנוסף, כל אפליקציה אשר יהיה ברצונה לתמוך בכך, תוכל להפעיל באופן מובנה בועות שיחה צפות, בדומה למה שעושה כעת אפליקציית ה-Messenger של פייסבוק.
![Android 11 (תמונה: אנדרואיד)]()
עם העדכון המדובר גוגל הטמיעה תמיכה ברמת המערכת במסכים בעלי חור מצלמה או מסך נשפך בזווית קיצונית (Waterfall Display), כך שהמפתחים יוכלו לדמות את סביבת העבודה ולהשתמש באיזורים הללו בצורה מועילה יותר. לאחר העדכון, המפתחים יוכלו להשתמש גם בקצוות התצוגה של המסך הנשפך, כך שיהיה ניתן להתאים, לדוגמה, ממשק ייחודי למסכים מסוג זה.
בגזרת האבטחה, אנחנו מקבלים אפשרות חדשה ונפרדים מאפשרות ישנה. עד כה במערכת ההפעלה אנדרואיד 10, כל אפליקציה חדשה שהורדנו לסמארטפון שלנו שאלה האם ברצוננו לאפשר גישה למיקום תמיד, לאפשר רק במהלך השימוש או לא לאפשר בכלל. באנדרואיד 11, האפשרויות כוללות התרה חד פעמית, התרת שימוש רק בזמן השימוש או חסימה מוחלטת.
כל האפליקציות אשר ברצונן להשתמש במיקום שלנו גם ברקע החל מהעדכון הבא יצטרכו לעבור תהליך אישור מצידה של גוגל, כאשר החלוקה מתבצעת ל-2. האפליקציות הקיימות כבר בחנות ה-Google Play ומשתמשות במיקום שלנו ברקע באופן רציף יצטרכו לעבור את תהליך האישור החל מה-2 בנובמבר, בעוד שהחל מה-3 באוגוסט כל אפליקציה חדשה שתתווסף לחנות תצטרך לעבור את תהליך האישור. חשוב להדגיש כי השינוי הנ”ל יחול על כל חנות האפליקציות, בין אם אתם נמצאים על אנדרואיד 11, 10 או כל גרסה קודמת.
![Android 11 (תמונה: אנדרואיד)]()
Android 11 (תמונה: אנדרואיד)
אם השינוי הזה לא מספיק גורף, חשוב לדעת כי במידה וחסמנו אפליקציה מגישה אל המידע שלנו פעם אחת, האפליקציה לא תוכל שוב לבקש מאיתנו פעם נוספת גישה כמו בעבר, ואם נשנה את דעתנו נצטרך לגשת להגדרות ולאפשר לה את הגישה באופן ידני. עם זאת, גוגל העניקה פונקציונליות חדשה לחנות ה-Google Play החל ממערכת ההפעלה אנדרואיד 10, כאשר בזו קיבלנו את היכולת להתקנת עדכוני מערכת חלקיים דרך החנות וללא צורך בעדכון מערכת מלא, כך שהחל מאנדרואיד 11 החברה העניקה לנו אפשרות לעדכן עוד 12 איזורים נוספים במערכת דרך החנות.
לצד הדברים הללו, במידה וברשותכם אחד מדגמי ה-Google Pixel 4 או ה-Google Pixel 4 XL, תוכלו ליהנות מתמיכה במחווה חדשה בגזרת פיצ’ר ה-Motion Sense לעצירת המוזיקה, בשעה שאם הינכם משתמשים במגן מסך תוכלו להגביר את רגישות המסך למגע דרך ההגדרות. לבסוף, גוגל מחזירה את היכולת להקליט מסך ברמת המערכת, כך שכל מכשיר אשר מריץ אנדרואיד 11 עתיד ליהנות מהאפשרות. במידה ואתם מחבבים את מצב המערכת הכהה, תשמחו לשמוע כי גוגל מוסיפה אפשרות להדלקה וכיבוי שלו בזמנים מסוימים ביום לבחירתכם, או פשוט במהלך היום והלילה.
הפצת גרסאות Android 11
את כל הגרסאות הנסיוניות למפתחים של אנדרואיד 11 גוגל עתידה לשחרר במהלך החודשים פברואר עד מאי, כאשר כבר בחודש מאי נתחיל לקבל גרסאות בטא לקהל הרחב ומחודש יוני והלאה נפגוש את הגרסה הסופית של מערכת ההפעלה. עם זאת, במידה וברצונכם להתקין כבר עכשיו את הגרסה למפתחים תוכלו להוריד את כל הקבצים מכאן ומכאן.
ראשית, על מנת להתקין את גרסת המפתחים תצטרכו שיהיה ברשותכם מכשיר מסדרות הפיקסל 2/3 או 4, ואיננו ממליצים להתקין את הגרסה על המכשיר הראשי שלכם עקב ציפייה לכמות באגים גבוהה. שנית, משתמשים רגילים אינם אמורים להתקין את הגרסה הזו, כך שאם אינכם מפתחי מערכת מומלץ לחכות לגרסה הסופית שתגיע בהמשך.