Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all 16163 articles
Browse latest View live

מארוול תפיק סדרות לסקארלט וויץ’ולוקי

$
0
0

טום הידלסטון ואליזבת' אולסן מסרטי מארוול

בדיסני (Disney) עובדים ימים ולילות כדי להתכונן להשקה הכי גדולה של החברה – שירות חדש של תכנים בצפיה ישירה. הפלטפורמה תהייה המקור הבלעדי לתכנים של דיסני מרגע שתושק, וצפויה להביא כמות מכובדת של תכנים מקוריים ויוקרתיים מאוד. בין השאר צפויה לצאת סדרת טלוויזיה ל”מלחמת הכוכבים” בהפקתו של ג’ון פברו ובתקציב של כ-100 מיליון דולר, סכום אסטרונומי לסדרה.

כעת ישנם דיווחים על הפקות מארוול (Marvel) בקנה מידה דומה. מארוול תפיק מיני-סדרות סביב דמויות גדולות ביקום הנוקמים, כשהראשונים ביניהם יהיו האל התכסיסן ומכשפת הארגמן – לוקי (Loki) וסקרלט וויץ’ (Scarlet Witch). בניגוד לסדרות אחרות של מארוול, שמופקות על ידי חטיבת הטלוויזיה שלה, הסדרות האלה יופקו על ידי חברת ההפקה הקולנועית של מארוול. זה אומר שהסדרות יציגו איכויות הפקה קולנועיות, ויביאו לתפקידים הראשיים את שחקני הקולנוע המוכרים והאהובים עלינו – טום הידלסטון (Tom Hiddleston) ואליזבת’ אולסן (Elizabeth Olsen).

דמויות כמו איירון מן וקפטן אמריקה, שקיבלו כבר סרטים משל עצמם, כנראה לא יופיעו בסדרות כאלה – לפחות לא בתפקידים גדולים. מארוול תתמקד בדמויות שזכו לפחות פוקוס על המסך הגדול, כדי להרחיב ולהעשיר את היקום הקולנועי ולתת למעריצים שלהן הזדמנות להכיר אותן מקרוב.

תכני טלוויזיה אחרים של מארוול יהגרו גם הם לערוץ החדש, שלא יהיה זמין בארץ נכון לרגע זה. אך אל חשש, זה לא כולל את סדרות נטפליקס (Netflix) של מארוול – זכויות ההפצה וההפקה שלהן שייכות לנטפליקס, והיא זו שקובעת את גורלן של הסדרות והדמויות שבהן.


הוכרזו: מצלמות GoPro Hero 7 –צילום 4K ב-60fps וייצוב וידאו משופר

$
0
0

GoPro Hero 7 Black (תמונה: GoPro)

חברת גופרו (GoPro) חשפה היום (ה’, 20.9) באופן רשמי את סדרת מצלמות Hero 7 החדשה שלה לשנת 2018, זו כוללת שלושה דגמים המיועדים עבור קהלי יעד שונים ומוצעים במחירים של החל מ-999 ועד 1,899 שקלים בישראל. הדגם המוביל את הסדרה, GoPro Hero 7 Black, מגיע עם תמיכה בצילום וידאו ב-4K ב-60 פריימים בשנייה עם ייצוב וידאו חדש הנתמך על ידי מעבד ה-GP1 שפיתחה החברה וכמות גדולה יותר של זיכרון לצידו.

תכונת ה-HyperSmooth אשר מגיעה עם מצלמת ה-Hero 7 Black מציעה ייצוב וידאו אשר לדברי החברה יספק ביצועים ברמת שימוש בגימבל בעל צירים ממונעים, כאשר פעולת הייצוב תתאפשר גם בצילומים מתחת לפני המים, שם למצלמה יתרון עם תמיכה בצלילה לעומק של עד 10 מטרים. המצלמה החדשה מאפשרת הפקת תמונות ברמה גבוהה יותר תוך שימוש בחיישן 12 מגה-פיקסל התומך בפונקציית SuperPhoto החדשה, המכילה אפקט HDR על התמונה באופן אוטומטי יחד עם ויסות גווני הצבע בתמונה והפחתת רעשים.

תכונות נוספות שיגיעו עם מצלמת ה-Hero 7 Black כוללות:

  • אפשרות לשיתוף מהיר לרשתות חברתיות.
  • הזרמת וידאו היישר לשירות הוידאו של פייסבוק תוך שמירת התכנים שצולמו לכרטיס הזיכרון.
  • צילום במצב פורטרט עם אפשרות שיתוף מהירה לאינטגרם, סנאפצ’ט ורשתות נוספות.
  • זיהוי אוטומטי של הסצינות המצולמות יחד עם זיהוי פנים וחיוכים לצורך בנייה מוצלחת של סרטוני וידאו בעזרת אפליקציית העריכה של גופרו.
  • שליטה קולית ב-14 שפות (לא כולל עברית) ואפשרות להעיר את המצלמה לתחילת פעולה מיידית בהשמעת קול.
  • צילום וידאו בהילוך איטי עד ל-240 פריימים בשנייה ברזולוציית 1080p.
  • TimeWarp Video – אפשרות לצילום וידאו Timelapse תוך כדי תנועה.

לצד מצלמת הדגל Hero 7 Black משיקה החברה זוג מצלמות נוספות, ה-Hero 7 Silver וה-Hero 7 White, אשר יוצעו במחירים נמוכים יותר של 299 ו-199 דולר, בהתאמה, ויציעו פחות פונקציות בהשוואה לדגם ה-Black הנמכר ב-399 דולר בארה”ב. כמו דגם ה-Black, כך יציע גם דגם ה-Hero 7 Silver תמיכה בצילום וידאו ברזולוציית 4K, אם כי יתמוך עד 30 פריימים בשנייה, בעוד דגם ה-Hero 7 White יציע תמיכה בצילום וידאו ב-1080p עד ל-60 פריימים בשנייה.

שלוש המצלמות משלבות מסך בגודל 2 אינץ’, אך מעבד ה-GP1 נמצא רק דגם ה-Black ובשל כך לא מאפשר לשתי המצלמות האחרות להציג את יכולות הייצוב המתקדמות של מצלמה זו.

 GoPro Hero 7 BlackGoPro Hero 7 SilverGoPro Hero 7 White
צילום וידאו4K @ 60fps4K @ 30fps1080P @ 60fps
צילום תמונות12MP (תמיכה ב-SuperPhoto)10MP (תמיכה ב-HDR)10MP
מסך שליטה 2 אינץ'ישישיש
עמידות בפני מיםעד 10 מטריםעד 10 מטריםעד 10 מטרים
ייצוב וידאוHyperSmooth (עם מעבד GP1)סטנדרטיסטנדרטי
שליטה קוליתישישיש
הזרמת וידאו בשידור חיישאיןאין
GPSישישאין
מיקרופונים לסינון רעשים322
הקלטת אודיו בסטריאוישאיןאין
כניסת מיקרופוןיש (עם מתאם)איןאין
קישוריות WiFi ובלוטות'ישישיש
יציאת וידאו HDMIיש (עם כבל Micro HDMI)איןאין
תמונות RAWישאיןאין
צילום תמונות בלילהישאיןאין
צילום וידאו Timelapseיש (עם TimeWarp Video)יש (רגיל)יש (רגיל)
סוללה1220mAh נטענת וניתנת להסרהמובנית (לא ניתנת להסרה)מובנית (לא ניתנת להסרה)
עדשות ניתנות להחלפהכןלא לא
משקל116 גרם94.4 גרם92.4 גרם
מידות62.3x44.9x33 מ"מ62.3x44.9x28.3 מ"מ62.3x44.9x28.3 מ"מ
מחיר399 דולר299 דולר199 דולר

השקה ומחירים בישראל

בישראל משווקות המצלמות החדשות בסדרת GoPro Hero 7 על ידי היבואן הרשמי ד.א.א שיווק ספורט בע”מ עם שנת אחריות ובמחירים הבאים:

  • GoPro Hero 7 Black במחיר 1,899 שקלים.
  • GoPro Hero 7 Silver במחיר 1,449 שקלים.
  • GoPro Hero 7 White במחיר 999 שקלים.

הוכרז: Xiaomi Mi 8 Lite –גרסה צנועה למכשיר הדגל העדכני

$
0
0

Xiaomi Mi 8 Lite (תמונה: שיאומי)

לצידו של דגם הפרו חושפת שיאומי סמארטפון נוסף בסדרת הדגל Mi 8. ה-Xiaomi Mi 8 Lite הוא מכשיר שוק ביניים ממוצע, עם מחיר אטרקטיבי במיוחד, גוף בעל צבע מדורג, לצד גב זכוכית יוקרתי ומערך ביצועים שלא מבייש אף מכשיר ביניים מתחרה.

את ה-Mi 8 Lite מציידת שיאומי במסך בגודל 6.26 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, עם מגרעת קטנה בחלקו העליון ובפריסה של 2280 על 1080 פיקסלים. מידותיו של הדגם הצעיר מתפרסות לאורך של 156.4 מילימטרים, זאת בנוסף לרוחב המסתכם ב-75.8 מילימטרים, עובי אשר עומד על 7.5 מילימטרים ומשקל הנמדד ב-169 גרם.

Xiaomi Mi 8 Lite (תמונה: שיאומי)

Xiaomi Mi 8 Lite (תמונה: שיאומי)

מתחת למכסה המנוע נמצאת מערכת השבבים Snapdragon 660, אשר מוצעת בשלוש גרסאות של נפחי אחסון וזיכרון עבודה, בזמן שהראשונה ביניהן מביאה עמה 4 גיגה-בייט של זיכרון עבודה ו-64 גיגה-בייט של נפח אחסון ומגיעה בצבע אפור-מבריק בלבד. שאר הגרסאות הינן 6/64 גיגה-בייט ו-6/128 גיגה-בייט, ואלו מוצעות בכל הצבעים הזמינים.

מערך הצילום של המכשיר כולל זוג חיישני 12 ו-5 מגה פיקסל הממוקמים בגבו ומציעים גודל פיקסל של 1.4µm ו-1.12µm בהתאמה. החיישן הראשי במערך מגיע מבית סוני, מדגם IMX363, כאשר החיישן המשני מגיע מבית סמסונג ומדגם S5K5E8. מעבר לכך, מפתח הצמצם המוצע בחיישן ה-12 מגה פיקסל עומד על f/1.9, כשמפתח הצמצם של החיישן המשני אינו ידוע. את חלקו הקדמי של המכשיר מתחזקת מצלמת סלפי ברזולוציית 24 מגה פיקסל, עם חיישן מבית סוני וגודל פיקסל של 1.8µm.

Xiaomi Mi 8 Lite (תמונה: שיאומי)

Xiaomi Mi 8 Lite (תמונה: שיאומי)

את הגזרה כולה מסכמת שיאומי עם פיצ’רים כמו מצב פורטרט גם במערך הצילום הקדמי וגם באחורי, כאשר צילום הוידאו יוכל להתבצע ברזולוציה מקסימלית של 4K ב-30 פריימים לשנייה. שאר המפרט כולל תמיכה בבלוטות’ בגרסה 5.0, סים כפול (ללא כרטיס זיכרון), סוללה בקיבולת 3350 מיליאמפר/שעה עם תמיכה בטעינה מהירה וסורק טביעות אצבע הממוקם בגב המכשיר.

את ה-Xiaomi Mi 8 Lite מציעה החברה לרכישה מוקדמת בסין החל מרגעים אלו בשלושה צבעים, אפור-מבריק, Dream Blue (כחול-סגול מדורג) ו-Twilight Gold (כתום-אדום מדורג). מחיריהן של גרסאות המכשיר מפורטות להלן:

  • גרסת ה-4/64 גיגה-בייט מתומחרת בכ-205 דולרים.
  • גרסת ה-6/64 גיגה-בייט מתומחרת בכ-245 דולרים.
  • גרסת ה-6/128 גיגה-בייט מתומחרת בכ-290 דולרים.

אמזון משיקה סט מוצרים חכמים נרחב בסדרת Echo

$
0
0

Amazon Echo 2018 (תמונה: Amazon)

ענקית המסחר המקוון אמזון (Amazon) השיקה באירוע מפתיע כמות גדולה של חידושים בתחום הבית החכם מגרסאות חדשות למשפחת ה-Echo של החברה דוגמת ה-Echo Show, Echo Dot ומוצרים חדשים בסדרה כמו ה-Echo Sub ו-Echo Link ועד למוצרים כגון שעון קיר חכם ומיקרוגל ומוצר חדש לרכב.

Echo Dot ו-Echo Plus

רמקול ה-Echo Dot הפופולרי של אמזון מקבל שדרוג עיצובי עם תוספת רשת בד מובנת כשהעיצוב הכללי בעל 4 כפתורי ההפעלה העליונים נשאר זהה, אך הרמקול המובנה ב-Dot מהדור השלישי יהיה כעת חזק ב-70% מדגם ה-Dot מהדור השני תוך שכמות המיקרופונים המובנית לשמיעת המשתמש יורדת מ-7 ל-4 בלבד.

האח הגדול של ה-Dot, ה-Echo Plus בעל הרמקול החזק יותר, מקבל את אותו עדכון עיצובי כמו ה-Dot עם מעטפת בד כשאמזון משפרת את איכות האודיו ומוסיפה לו חיישן טמפרטורה מובנה שיאפשר לאלכסה לדעת את טמפרטורת החדר. שידרוג נוסף ב-Echo Plus היא האפשרות להפעיל את הבית החכם דרך Alexa גם במידה ואין חיבור אינטרנט זמין.

שני רמקולי ה-Echo החדשים שומרים על המחיר של הדגמים כשה-Echo Dot יעלה 50 דולר וה-Echo Plus יעלה 150$. שני הדגמים יהיו זמינים לרכישה בארה”ב דרך אתר אמזון החל מה-11 באוקטובר, כשההזמנה המוקדמת כבר נפתחה.

רמקול Echo Dot (תמונה: Amazon)

רמקול Echo Dot דור 3 (תמונה: Amazon)

Echo Sub, Echo Link ו-Echo Link Amp

בתחום האודיו אנחנו מקבלים מוצר נוסף בדמותו של ה-Echo Sub, סאבוופר בעוצמה של 100W המתחבר לרמקולי ה-Echo האחרים ומאפשר להם לפעול בתצורה של 1.1 עם חיבור לרמקול Echo בודד או 2.1 בחיבור לזוג רמקולים. בניגוד למצב הקיים מדובר על הפעלה כסטריאו מלא ולא בהשמעה של אותו השמע ברמקולים במקביל.

ה-Echo Link ו-Echo Link Amp החדשים הם זוג מתאמי אודיו המאפשרים לחבר כל מערכת אודיו קיימת בצורה אלחוטית להזרמת אודיו, כשדגם ה-Link Amp יכיל מגבר מובנה בעוצמה של 60W.

מחיר ה-Echo Sub יעמוד על 130 דולר עם זמינות מכירה בהמשך החודש, כאשר המחיר של ה-Echo Link ו-Echo Link Amp יעמוד על 200 דולר ו-300 דולר, בהתאמה, ושני המוצרים יהיו זמינים מאוחר יותר השנה.

סאבוופר Echo Sub (תמונה: Amazon)

סאבוופר Echo Sub (תמונה: Amazon)

Echo Input

חידוש מעניין במוצרי ה-Echo הוא ה-Echo Input, מתאם אודיו קטן שיאפשר להפוך כל רמקול לרמקול חכם, להשתמש ב-Alexa ולהזרים אודיו. ה-Echo Input דומה ל-Dot החדש עם מערך מיקרופונים מובנה לשימוש ב-Alexa אך ללא רמקול מובנה.

ה-Echo Input יהיה זמין למכירה מאוחר יותר השנה בארה”ב, אנגליה וגרמניה במחיר של 35 דולר, כשהוא אף צפוי להגיע עם רמקולים מיצרנים שונים כמוצר נלווה.

Echo Show

הרמקול החכם בעל המסך Echo Show מקבל עדכון מהחברה כשמסך המכשיר גדל מ-7 ל-10 אינץ’ עם עיצוב משופר בעל 2 רמקולים אחוריים מובנים עם תוספת תמיכה בצד מיקרוסופט לביצוע שיחות סקייפ (Skype) היישר מה-Echo Show מהדור השני.

בנוסף, ה-Show החדש יאפשר גלישה באינטרנט דרך דפדפן Silk של אמזון או Firefox, מה שיאפשר לעקוף את המגבלה של אי הרצת אתר YouTube עקב הסכסוך בין אמזון וגוגל יחד עם אפשרות להפעלה של הבית החכם גם כשאין חיבור אינטרנט קיים, בדומה ל-Echo Plus החדש.

ה-Echo Show החדש יעלה 230 דולר, כמו הדגם הישן, כשהוא זמין באופן מיידי להזמנה מוקדמת עם משלוחים ראשונים בחודש הבא. 

Amazon Echo Show דור שני (תמונה: Amazon)

Amazon Echo Show דור שני (תמונה: Amazon)

שקע חכם – Amazon Smart Plug

בעוד שקעים חכמים הם מוצר קיים ולא מעט מהם תומכים ב-Alexa, אנו מקבלים עכשיו שקע חכם מבית אמזון עצמה שיאפשר להדליק ולכבות מכשירים חשמליים דרך העוזרת הקולית של החברה. השקע החדש מותאם במיוחד להתקנה פשוטה עם מוצרי ה-Echo של החברה.

השקע החכם זמין למכירה מוקדמת במחיר של 25 דולר עם זמינות החל מהחודש הבא.

Amazon Smart Plut (תמונה: Amazon)

Amazon Smart Plut (תמונה: Amazon)

מוצרי חשמל חכמים

מלבד הרמקולים החכמים ושאר מוצרי האודיו של אמזון החברה משיקה גם שעון “חכם” בשם Echo Wall Clock ומיקרוגל חכם מסדרת מוצרי ה-AmazonBasics של החברה, המדגים את ערכת הפיתוח Alexa Connect Kit של אמזון.

השעון החכם יגיע עם רצועת לדים מובנית להצגת פעילויות קיימות, כשבנוסף השעון יוכל להסתנכרן באופן אוטומטי ולכוון בעצמו את השעה. המיקרוגל יגיע עם יכולת הפעלה קולית באמצעות Alexa ויכיל בנוסף כפתור Dash יעודי להזמנה מהירה של פופקורן.

שעון ה-Echo Wall Clock יהיה זמין מאוחר יותר השנה במחיר של 30 דולר יחד עם המיקרוגל שימכר ב-60 דולר.

שעון Echo Clock (תמונה: Amazon)

שעון Echo Clock (תמונה: Amazon)

ECHO AUTO

אמזון מוציאה את משפחת מוצרי ה-Echo החכמים לדרך עם ה-Echo Auto. המוצר החדש יאפשר לחבר את Alexa לרכב באמצעות חיבור Bluetooth או חיבור AUX, כשהוא מגיע עם תושבת יעודית ללוח המכוונים, מכיל 8 מיקרופונים מובנים לשמיעת המשתמש וישתמש בחיבור של מכשיר הסלולר על מנת לגשת לענן של אמזון ולספק הכוונה בנסיעה בנוסף לאפשרויות הרגילות של Alexa.

ה-Echo Auto יגיע עם תג מחיר של 50 דולר, אך משתמשים מוקדמים יוכלו לרכוש את המכשיר בעלות מופחתת של 25 דולר עם זמינות מאוחר יותר השנה.

Amazon Echo Auto (תמונה: Amazon)

Amazon Echo Auto (תמונה: Amazon)

Fire TV Recast

משפחת מוצרי הוידאו Fire TV a של אמזון מקבלת עדכון גם כן עם ה-Fire TV Recast, מכשיר DVR המאפשר הקלטת תוכן משידורי הטלוויזיה והזרמה שלו ישירות ל-Echo Show, Echo Spot, Fire Tv ואפילו מכשיר הסלולר.

ה-Recast יגיע ב-2 גרסאות, הראשונה בעלת 2 טיונרים מובנים להקלטה של 2 תוכניות במקביל עם כונן קשיח בנפח 500GB ומחיר של 230 דולר וגרסה מתקדמת יותר עם 4 טיונרים מובנים וקשיח 1TB מובנה שיגיע ב-14 לנובמבר במחיר של 280 דולר.

Amazon Fire Tv Recast (תמונה: Amazon)

Amazon Fire Tv Recast (תמונה: Amazon)

בניגוד לאירוע רגיל בו מושק מכשיר או מוצר חדש או מספר מוצרים, אמזון החליטה לבצע לא פחות ממהפכה במוצרים החכמים של החברה על ידי הצגה של כמות שיא של מוצרים, החל מגרסאות מעודכנות של מוצרים קיימים ועד מוצרים חדשים שמאפשרים לאמזון להגיע למקומות חדשים כמו הרכב של המשתמש עם ה-Echo Car או אפילו המיקרוגל שמכין את האוכל ותומך בקבלת פקודות מ-Alexa.

דיל: קייסים ואביזרים בהנחה לרגל השקת סדרת iPhone Xs

$
0
0

כיסויים ל-iPhone Xs (תמונות: Caseology ו-Zisure)

מכשירי האייפון החדשים מדגמי iPhone Xs ו-iPhone Xs Max החלו להימכר היום (ו’, 21.9) באופן רשמי בחנויות בארה”ב ומדינות נוספות בעולם, כשהמזמינים המוקדמים כבר מתחילים לקבל את המכשירים שלהם ביום זה. עד שיגיעו האייפונים החדשים ארצה בחודש הבא, אפשר להתכונן למאורע עם קייסים חדשים לאייפון המוצעים כעת בהנחות גדולות ועם משלוח לישראל.

מגוון רחב של קופונים למוצרים שכולם אוהבים!
הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של גאדג’טי דיל לעדכונים לפני כולם

לפניכם רשימה של מספר יצרניות קייסים לדגמי האייפון החדשים המציעות הנחות עמוקות לכיסויים שלהן לרגל השקת דגמי אייפון Xs ו-Xs מקס – ההנחות מופיעות בקופה:

  • Caseology (קופון: 80PDJATL) – הנחות של 80% על מגוון כיסויים לדגמי iPhone Xs, iPhone Xs Max ו-iPhone Xr – לחצו כאן.
  • Caseology (קופון: 80WUGD7X) – הנחות של 80% על מגוון כיסויים לדגמי iPhone Xs Max ו-iPhone Xs Max – לחצו כאן.
כיסוי ל-iPhone Xs (תמונה: Caseology)

כיסוי ל-iPhone Xs (תמונה: Caseology)

  • Zisure (קופון: 50UU7KLP) – הנחות של עד 50% על מגוון כיסויים לדגמי iPhone X, iPhone Xs ו-iPhone 6/6S/7/8 Plus – לחצו כאן.
  • VRS DESIGN (קופון: 70TUCTYS) – הנחה של 70% על כיסוי ל-iPhone Xs – לחצו כאן.
  • VRS DESIGN (קופון: 806OQ6BN) – הנחה של 80% על כיסוי ל-iPhone Xs Max – לחצו כאן.
  • Zisure (קופון: 80OFFFENCER) – הנחות של 80% על כיסויים לדגמי iPhone X, iPhone Xs ו-iPhone 6/6S/7/8 Plus ו-Galaxy S9 Plus – לחצו כאן.
  • DOB SECHS (קופון: 708FJR8C) – הנחות של עד 70% על כיסויים לדגמי iPhone X, iPhone 7/8, iPhone 6/6S – לחצו כאן.
  • Kapebow (קופון: 20RM838D) – הנחה של 20% על זרוע לרכב לדגמי iPhone X, iPhone Xs ו-iPhone 6/6S/7/8 Plus – לחצו כאן.
זרוע רכב ל-iPhone XS (תמונה: Kapebow)

זרוע רכב ל-iPhone XS (תמונה: Kapebow)

כיסויים נוספים:

כיסוי ל-iPhone XS (תמונה: Spigen)

כיסוי ל-iPhone XS (תמונה: Spigen)

גילוי נאות: אל הקישורים לעמוד המוצר המופיעים בכתבה זו מצורף קוד מזהה ייחודי שלנו בגאדג’טי ואנו נקבל עמלה על כל רכישה בפועל של מוצר. העמלה המוזכרת מעלה לא מייקרת את המחיר הסופי עבורכם.

*אתר גאדג’טי וחברת אתוס מדיה אינם הגופים המפעילים את המכירות המוצגות מעלה ואין להם כל דבר וסמכות בכל תלונה שתהא על טיבם, איכותם או מחירם של המוצרים. כל המחירים בכתבה נדגמו או נמסרו מהאתרים המצויינים מעלה ונכונים לתקופת הפרסום בלבד ועבור כל מוצר בנפרד. המחירים בשקלים הינם הערכה בלבד ועל-פי שערי המרה בזמן הפרסום. אם מצאתם שגיאה, אנא דווחו לנו דרך עמוד יצירת הקשר באתר.

סמסונג מכריזה על Galaxy J4 Plus ו-Galaxy J6 Plus

$
0
0

Galaxy J6 Plus (תמונה: סמסונג)

לאחר שפרסמה טיזר המצביע על הכרזה קרובה ב-25 בספטמבר, סמסונג שוברת את הכללים ומכריזה במפתיע על מכשירי Galaxy J4 Plus ו-Galaxy J6 Plus דרך אתר החברה. מכשירי השוק הנמוך החדשים אינם שונים או בעלי מאפיינים ייחודיים, ואלו הם מכשירי שוק נמוך רגילים וסולידים למדי.

זוג המכשירים מגיעים עם מסך בגודל 6 אינץ’, ברזולוציית +HD, עם תצורת אורך רוחב של 18.5 על 9, ובפריסה של 1480 על 720 פיקסלים. גם מידותיהם של המכשירים זהות ונפרסות לאורך של 161.4 מילימטרים, זאת בנוסף לרוחב של 76.9 מילימטרים, עובי של 7.9 מילימטרים ומשקל המסתכם ב-178 גרם.

גם מתחת למכסה המנוע זוג המכשירים מגיעים עם אותה מערכת על שבב מסתורית, אותה סמסונג מסרבת לציין בפירוט מלבד העובדה כי זו מיוצרת בידי קוואלקום וכוללת ארבע ליבות בתדר מרבי של 1.4 גיגה-הרץ. מקורות חוץ מדווחים כי ייתכן ומדובר במערכת על שבב Snapdragon 425 שמתאימה למאפיינים אותם סמסונג מציינת. את המערך כולו מתחזקות סוללה בקיבולת 3300 מיליאמפר/שעה, יחד עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו.

Galaxy J4 Plus (תמונה: סמסונג)

Galaxy J4 Plus (תמונה: סמסונג)

מכשיר ה-Galaxy J4 Plus מגיע עם 2 או 3 גיגה-בייט של זיכרון עבודה (RAM), זאת בנוסף ל-16 או 32 גיגה-בייט של נפח אחסון, בהתאמה. לעומתו, דגם ה-Galaxy J6 Plus מגיע עם 3 או 4 גיגה-בייט של זיכרון עבודה (RAM), יחד עם נפח אחסון המסתכם ב-32 או 64 גיגה-בייט של נפח אחסון, בהתאמה. את זוג המכשירים עוטפת סמסונג במבנה זכוכית מלא, כאשר דגם ה-Galaxy J6 Plus מציע סורק טביעות אצבע במסגרתו, לעומת ה-Galaxy J4 Plus שמגיע ללא סורק טביעות אצבע כלל.

מערך הצילום של הסמארטפונים החדשים שונה גם הוא, ובדגם +Galaxy J4 תוכלו להנות מחיישן צילום בודד הממוקם בגבו של המכשיר ומציע רזולוציה של 13 מגה פיקסל במפתח צמצם f/1.9. בנוסף לאחרון, נמצא גם את מצלמת הסלפי המגיעה ברזולוציית 5 מגה פיקסל עם מבזק לד קדמי ובמפתח צמצם f/2.2.

Galaxy J6 Plus (תמונה: סמסונג)

Galaxy J6 Plus (תמונה: סמסונג)

מכשיר הסמארטפון +Galaxy J6 מציע מערך צילום כפול בגבו, הכולל זוג חיישני 13 ו-5 מגה פיקסל במפתחי צמצם של f/1.9 ו-f/2.2, בהתאמה. מצלמת הסלפי מקבלת גם היא שדרוג, וקופצת ל-8 מגה פיקסל עם מבזק לד קדמי בדגם המוזכר.

מחיריהם של הדגמים אינם ידועים בשלב זה, וכך גם זמינותם. אך כשיצאו למכירה, יוצעו המכשירים בצבעים שחור, זהב וורוד ל-Galaxy J4 Plus, ושחור, כסוף ואדום ל-Galaxy J6 Plus.

הוכרז: Meizu X8 –עם מסך נטול שוליים ותג מחיר מושך

$
0
0

Meizu X8 (תמונה: Meizu)

מייזו (Meizu) ממשיכה בחגיגות 15 השנים לחברה ומכריזה על מכשיר ה-Meizu X8. הסמארטפון החדש הוא מכשיר שוק ביניים במחיר של פחות מ-250 דולרים. תמורת הסכום הזה תקבלו מערך צילום כפול, עיצוב יוקרתי הכולל מסך ‘נטול שוליים’, זיהוי פנים מתקדם וסורק טביעות אצבע המשמש גם הוא לפתיחת המכשיר וממוקם בחלקו האחורי.

בחזיתו של ה-Meizu X8 נמצא מסך בגודל 6.2 אינץ’, ברזולוציית +Full HD, עם צפיפות פיקסלים של 401 פיקסלים לאינץ’ ובפריסה של 2220 על 1080 פיקסלים. מידותיו של המכשיר החדש נפרסות לאורך של 151.2 מילימטרים, זאת בנוסף לרוחב העומד על 74.6 מילימטרים, לצד עובי של 7.8 מילימטרים ומשקל הנמדד ב-160 גרם.

גזרת הביצועים של הסמארטפון העדכני מנוהלת על ידי מערכת השבבים Snapdragon 710 מבית קוואלקום, אשר מיוצרת בתהליך 10 ננו-מטר עדכני ומספקת חיסכון מירבי בחשמל לצד ניהול חכם של ביצועים. חלקת המולטי-טאסקינג תהנה מזיכרון עבודה של 4 או 6 גיגה-בייט, זאת בנוסף ל-64 או 128 גיגה-בייט של נפח אחסון.

Meizu X8 (תמונה: Meizu)

Meizu X8 (תמונה: Meizu)

מערך הצילום שמגיע עם המכשיר כולל חיישני 12 ו-5 מגה פיקסל, כאשר החיישן הראשי מביניהם מציע מפתח צמצם של f/1.9. חיישן ה-5 מגה פיקסל מיועד בעיקר למדידת העומק בתמונה ולשיפור אפקט הפורטרט, בשעה שחיישן ה-12 מגה פיקסל יהיה אחראי על מרבית התמונות. בחזיתו של הסמארטפון נגלה מצלמת סלפי ברזולוציית 20 מגה פיקסל ובמפתח צמצם של f/2.0 עם אפשרות לזיהוי פנים.

לעומת סדרת הדגל של החברה, מכשיר ה-Meizu X8 מגיע עם סורק טביעות אצבע הממוקם בגבו, כאשר זה הוא גם המכשיר הראשון מבית מייזו להגיע עם מגרעת בחלקו העליון של המסך. את המערך כולו מנהלת מערכת ההפעלה אנדרואיד 8 אוראו, זאת בשעה שאת הכוח תספק סוללה בקיבולת 3210 מיליאמפר/שעה.

את ה-Meizu X8 ניתן לרכוש בסין בלבד בשלב זה ודרך אתר החברה בצבעים שחור, כחול ולבן. מחירו של המכשיר עומד על 230 דולרים לגרסת ה-4/64, עם קפיצה ל-262 דולרים לגרסת ה-6/64 ועם סיום של 290 דולרים לגרסת ה-6/128 גיגה-בייט.

הסוף: סוני מפסיקה את ייצור ה-Vita ביפן, מודיעה שלא יהיה מכשיר המשך

$
0
0

PS Vita (מקור: יח"צ Sony)

הקונסולה הניידת של סוני, PS Vita, מגיעה לסוף דרכה. לאחר תקופה ארוכה של דשדוש, סוני מודיעה באופן רשמי על הפסקת ייצור המכשיר ביפן. באותה נשימה מודיעה החברה כי לא מתוכנן שום מוצר שימשיך את ה-Vita. בכך, אלא אם תתגלה הפתעה כלשהי בהמשך הדרך, סוני למעשה פורשת מעולם הקונסולות הניידות לעת זו.

מוקדם יותר השנה, בחודש מאי, סוני אישרה כי היא מפסיקה את ייצור המשחקים עבור צרכנים בארצות הברית ובאירופה. ייצור המשחקים נועד להסתיים ב-31 במרץ, 2019. בכך רמזה סוני על סופו הממשמש ובא של המכשיר, אולם החברה התעקשה כי ה-Vita מצליחה לשמור על קהל נאמן במזרח, ובפרט ביפן. כעת, מכשהכריזה על הפסקת הייצור גם ביפן, ברור כי זהו המסמר האחרון בארון של ה-Vita.

את הדברים מסר הירויוקי אודה (Hiroyuki Oda), נשיא חטיבת הבידור האינטרקטיבי של סוני (SIE). אודה התראיין במהלך כנס המשחקים בטוקיו, ואמר: “נכון לעת זו, הייתי רוצה שתבינו שאין [מוצר] ממשיך ל-PS Vita. בנוגע למכונת משחק ניידת, אין שום תוכניות אחרי ה- PS Vita,” אמר אודה.

מבחינת המעריצים מדובר בהכרזה עצובה. חלק מהגיימרים מפנים אצבע מאשימה כלפי סוני, וטוענים כי המכשיר לא הצליח להמריא בגלל האסטרטגיה שבה נקטה החברה. השחקנים מלינים על מגוון סיבות לכשלון, החל מחוסר התמיכה במפתחים ובמשחקים (תמיכה שסוני הפנתה כלפי ה-PS4 באופן טוטאלי), טענות לפיהן סוני “נטשה את המכשיר”, ומחירי כרטיסי הזכרון שהיו יקרים לטענתם. כך או כך, נראה כי המכשיר לא מיצה את הפוטנציאל הרב שלו, ושחקנים רבים נותרו מאוכזבים.


הדלפה: Google Home Hub –רמקול חכם עם מסך 7 אינץ’מבית גוגל

$
0
0

Google Home Hub (מקור mysmartprice)

הדלפה חדשה מאתר MySmartPrice מציגה את ה-Google Home Hub, רמקול חכם הכולל מסך 7 אינץ’ מובנה עם Google Assistant הצפוי להיות מוכרז בכנס המפתחים הקרוב של גוגל (Google) שיתקיים ב-9 באוקטובר ובו החברה צפויה להכריז גפ על מכשיריה הבאים בסדרת Pixel 3.

ה-Hub החדש של גוגל יצטרף לסדרת הרמקולים החכמים Home של גוגל הכוללת את ה-Home, Home mini ו-Home Max כשלראשונה הוא יגיע עם מסך ויהפוך למתחרה ישיר ל-Echo Show עם אלכסה ומוצרים נוספים בתחום מבית אמזון שהוצגו אמש (ה’, 20.9). המוצר החדש ייוצר על ידי גוגל עצמה, בניגוד ל-Smart Display של לנובו ששילב גם הוא בין ה-Google Assistant למסך תצוגה מובנה בגודל 8 ו-10 אינץ’.

מבט קדמי Google Home Hub (מקור mysmartprice)

מבט קדמי Google Home Hub (מקור mysmartprice)

לפי ההדלפה, ה-Home Hub יגיע עם מסך 7 אינץ’ ב-2 צבעים, שחור פחם (charcoal) ולבן גיר (chalk) כשהוא יגיע בגודל של 178.3×118.1×67.3 מ”מ ומשקל של 480 גרם. מאפיין אחד מפתיע המופיע בהדלפה הוא החוסר במצלמה מובנית ב-Hub החדש, מה שימנע ממנו אפשרות לבצע שיחות וידאו דרכו.

אמזון, מצידה, כבר מתכוננת להשקת הדור השני של ה-Echo Show, הרמקול בעל המסך שקיבל שדרוג לגרסה עם תצוגת 10 אינץ’ ומוצע כעת למכירה מוקדמת באתר החברה במחיר של 230 דולר.

מבט אחורי Google Home Hub (מקור mysmartprice)

מבט אחורי Google Home Hub (מקור mysmartprice)

ה-Google Home Hub צפוי להיות מוכרז באירוע הרשמי של גוגל בחודש אוקטובר ולהיות זמין למכירה מאוחר יותר השנה במחיר של 150 דולר לפי המידע הזמין היום.

תחום הרמקולים החכמים והעוזרות הקוליות מבית גוגל ואמזון תפס תאוצה גדולה כשהם משתלבים בתחום הבתים החכמים ומאפשרים הפעלה של מכשירים באמצעות פקודות קוליות. השלב הבא בתחום היא תוספת המסכים המובנים ברמקולים המאפשרים תצוגה של מידע עליהם ללא צורך להסתמך רק על מידע קולי.

מייזו מכריזה על זוג אוזניות, מתאם בלוטות’וסוללה ניידת במחירים מפתים למדי

$
0
0

Meizu XP (תמונה: gsmarena)

לרגל חגיגות 15 שנים לחברה, מייזו (Meizu) חוגגת את המאורע ומכריזה על מגוון מוצרים חדשים, כאשר ביניהם ניתן למצוא אוזניות שהוכרזו במיוחד לרגל המאורע. האוזניות הינן אותן אוזניות עליהן הכריזה מייזו לפני 8 חודשים, שכעת עברו שינוי עיצובי ונקראות Meizu Live 15 Anniversary. האוזניות המדוברות הן היקרות ביותר מבין המוצרים אותם נפגוש בהמשך הכתבה, ומחירן אינו תחרותי במיוחד.

את הרשימה פותחת מייזו עם אוזניות ה-Meizu EP52 Lite החדשות, אשר מציעות חלופה זולה לאוזניות ה-Meizu EP52 שנמכרות ברגעים אלו דרך רשת BUG. האוזניות המוזלות מגיעות עם קוטר דרייברים זהה של 10 מ”מ, יחד עם גרסה 4.2 של קישורית הבלוטות’ ומשקל נוצה של 16 גרם בלבד.

האוזניות המוזלות מסוגלות לספק זמן שמע של עד 8 שעות רצופות, זאת באופן זהה לאוזניות ה-EP52 הרגילות. עוד דבר דומה בין הזוג יהיה תקן העמידות בפני מים מסוג IPX5, המספק הגנה מפני חדירת זיעה לאוזניות. אולם, לעומת זמן טעינה של שעתיים לאוזניות ה-EP52, אוזניות ה-EP52 Lite ייטענו תוך שעה וחצי בלבד. את האוזניות החדשות מציעה החברה בצבעים אפור, כחול ולבן תמורת 19 דולרים.

Meizu 15 Live Anniversary (תמונה: gsmarena)

Meizu 15 Live Anniversary (תמונה: gsmarena)

עוד בגזרת האוזניות יהיו ה-Meizu 15 Live Anniversary. האוזניות המוזכרות מציעות מבנה פרימיום, עם חלקי מתכת נעים בתוך גוף האוזניות, כיסוי מהודר וחוט מחוזק. האוזניות מגיעות עם מגוון אפשרויות לשינוי, כאשר בתוך הקופסה נמצאים לא פחות מ-14 סיליקונים שונים המספקים איכויות שמע שונות ותדרים נפרדים. האוזניות הינן מהדורה מוגבלת של דגם ה-Meizu 15 Live, ואלו מוצעות במחיר של 235 דולרים דרך אתר החברה.

צריכים קצת יותר כוח בדרכים? מייזו השיקה את ה-Meizu Power Bank 3 בקיבולת 10,000 מיליאמפר/שעה אשר תומך בטעינה מהירה בהספק של 18 וואט. על מנת למלא את המטען הנייד מ-0 ל-100 תצטרכו להטעין אותו במשך 3.5 שעות, ובזמן השימוש יספק המטען 2 אמפר למכשיר אחד ו-1.5 אמפר במידה וישנם זוג מכשירים מחוברים במקביל. את המטען הנייד מציעה מייזו למכירה תמורת 12 דולרים בלבד דרך אתר החברה.

בחזרה לגזרת האוזניות, במידה ויש בידיכם זוג אוזניות חוטיות ואתם מעוניינים באוזניות אלחוטיות אך לא מעוניינים לרכוש כאלו, מייזו מציעה מתאם אשר יהפוך את האוזניות החוטיות שלכם לאוזניות אלחוטית. המתאם נקרא Meizu XP, וכאשר תחברו אליו אוזניות חוטיות הן יתפקדו כאוזניות אלחוטיות. המתאם שוקל 8 גרם בלבד ומסוגל לספק עד 6 שעות של שמע רצוף בטעינה אחת שאורכת שעה וחצי. את המתאם החדש מציעה מייזו דרך אתר החברה, תחת תג מחיר של 13 דולרים.

מנכ”ל דיסני מכריז על האטה בסרטי מלחמת הכוכבים

$
0
0

מתוך "מלחמת הכוכבים: אחרוני הג'דיי" (תמונה באדיבות פורום פילם)

זה לא סוד – המותג של “מלחמת הכוכבים” (Star Wars) מתחיל לצנוח בערכו באותו קצב בו הוא זינק. לאחר שקיבלנו ארבעה סרטים ברצף שנה אחרי שנה, מ-2015 ועד עכשיו, קשה שלא לשים לב לירידה בהתלהבות. בולט במיוחד הכישלון הצורם של “סולו: סיפור מלחמת הכוכבים” (Solo: A Star Wars Story), שההכנסה הגלובאלית שלו עומדת מעט מתחת ל-400 מיליון דולר, מה שלפי הדיווחים לא מכסה את הוצאות ההפקה והשיווק של הסרט.

בוב איגר (Bob Iger), מנכ”ל דיסני, לוקח על עצמו את האחריות. “אני החלטתי על התזמון“, הוא אומר, “וכשאני מסתכל לאחור, אני חושב שזה היה יותר מדי ומהר מדי“. לדברי איגר, דיסני ולוקאספילם יורידו הילוך עם תכני “מלחמת הכוכבים” שצפויים לצאת בשנים הקרובות, אבל זה בשום פנים ואופן לא אומר שהם “הורגים” את היקום הזה. כבר בשנה הבאה צפוי לצאת הסרט שיחתום את הטרילוגיה הנוכחית – סרט ששמו עוד לא ידוע, אך ידוע שג’יי ג’יי אברהמס (J. J. Abrams) יחזור לביים אותו.

מלבד הסרט המדובר, כבר התחילה עבודה על טרילוגיה חדשה של ראיין ג’ונסון (Rian Johnson), במאי “אחרוני הג’דיי“, סדרת סרטים של יוצרי “משחקי הכס”, סדרת טלוויזיה בהפקתו של ג’ון פאברו (Jon Favreau) שתושק בלעדית בשירות הצפייה הישירה החדש של דיסני, עונת סיום לסדרת האנימציה “מלחמת המשובטים“, וסדרת אנימציה חדשה בשם “המחתרת” (Resistance). יתכן שנראה חלק מהפרויקטים האלה מצטמצמים או נפרשים על שנים רבות יותר, אבל אנחנו עוד נראה לא מעט סיפורים בגלקסיה הרחוקה הרחוקה – פשוט כנראה פחות סיפורים מיותרים כמו הסיפור של “סולו”.

חברת Telltale מפטרת את מרבית העובדים ומתכוננת לסגירה

$
0
0

חברת Telltale, הידועה בזכות משחקי ההרפתקאות הסיפוריים שלה, תסגור בקרוב את שעריה. החברה פיטרה את כל כוח האדם שלה, כ-250 עובדים, למעט עשרים וחמישה שיישארו לזמן מסוים כדי להשלים את חובות החברה. לאחר מכן החברה תיסגר. בזאת למעשה מגיע סוף הסיפור של Telltale. העונה החדשה של The Wolf Among Us והמשחק המתוכנן של Stranger Things בוטלו; העונה הבאה של משחק Game of Thrones נדחתה עד להודעה חדשה.

ההודעה על הפיטורים פורסמה בחשבון הטוויטר של החברה, שם נרשם: “היום Telltale Games קיבלה את ההחלטה הקשה להתחיל בסגירת מרבית החברה, לאחר שנה של אתגרים בלתי אפשריים. מרבית עובדי החברה פוטרו הבוקר, ורק קבוצה קטנה של 25 עובדים נשארים למלא את חובות החברה לבורד ולשותפיה”. החברה הודיעה כי תשחרר מידע נוסף על גורל משחקיה בשבועות הקרובים.

מנכ”ל החברה, פיט הולי (Pete Hawly), יצא בהצהרה:

זו היתה שנה קשה באופן בלתי-ייאמן עבור Telltale, בעת שעבדנו כדי לכוון את החברה במסלול חדש. למרבה הצער, נגמר לנו הזמן בניסיון להגיע לשם. שחררנו חלק מהתוכן הטוב ביותר שלנו השנה, וקיבלנו כמו אדירה של תגובות חיוביות, אבל לבסוף זה לא תורגם למכירות. בלב כבד, אנו נפרדים מחברינו שעוזבים היום להפיץ את סגנון הסיפור שלנו בתעשיית המשחקים.

אחד ממייסדי Telltale Games, קווין ברונר (Kevin Bruner), פירסם פוסט בבלוג האישי שלו, בו התייחס לחדשות האחרונות. ברונר עזב את החברה לפני כשנה בעקבות מחלוקת עם חבר ההנהלה שלה, כך שלא מדובר בהודעה רשמית מטעם החברה.

עצוב לי עבור האנשים שאיבדו את עבודתם בסטודיו שהם אוהבים. עצוב לי גם לאור איבוד הסטודיו שהיה מקום בו הופקו רעיונות מטורפים שאיש לא חשב עליהם קודם לכן. אני מתנחם מעט מכך שאנשים מוכשרים חדשים ואולפני משחקים יוצרים כיום משחקים מז’אנר משחקי ההרפתקאות האפיזודיים.

Telltale נוסדה ב-2004 וגייסה לשורותיה מפתחים שעבדו בעבר ב-LucasArts. ברוח זו, החברה החלה לשחרר משחקי הרפתקאות כמו המשך ל-Sam & Max המפורסם של LucasArts. כיום החברה מוכרת בעיקר בזכות המשחקים האפיזודיים שיצרה למותגים ידועים, כמו משחקי “המתים המהלכים”, סדרת משחקים בייקום באטמן, ומשחקי הכס. החברה גם הרחיבה עולמות משחק אחרים עם Minecraft: Story Mode ו-Tales from the Borderlands, ויצרה משחקים רבים אחרים.

גאדג’טי מסקר: Xiaomi Mi 8 –מתחרה אמיתי לשוק הגבוה

$
0
0

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

שיאומי מתגאה בהצעות הזולות שלה למשתמשים וה-Xiaomi Mi 8 החדש אינו יוצא דופן. המכשיר משווק עם תג מחיר המתחיל ב-2000 שקלים ביבוא רשמי ונמוך מזאת ביבוא מקביל, מה שמפריד אותו באופן מובהק מתגי מחיר גבוהים משמעותית של טלפונים אחרים בשוק הגבוה. שיאומי אומנם מעוניינת לשווק את ה-Xiaomi Mi 8 כמכשיר דגל, אך תג המחיר שלו מבדיל אותו מהשאר, ולטובה.

את הסמארטפון השאפתני עוטפת שיאומי במבנה זכוכית מלא (ועדין במיוחד לנפילות), אשר מגיע יחד עם מערך צילום כפול הממוקם בגבו, בנוסף למערכת שבבים מהשורה הראשונה ומערך ביצועים כולל שאינו מתפשר לרגע. גם עיצובו של המכשיר משדר תחושת יוקרה, ותג המחיר אינו מעיד על התפשרות בקטגוריות המרכזיות במכשיר.

מה בקופסה?

קופסתו של ה-Xiaomi Mi 8 סולידית למדי, צבעה שחור מכל כיוון והיא עשויה מקרטון חלק ונעים למגע. בשני הצדדים של הקופסה נמצא את דגם המכשיר, כשבחזיתה נוכל לראות את המספר 8 בגדול, יחד עם לוגו החברה אשר מוטבע בצד ימין למעלה. בחלקה האחורי של הקופסה נוכל לגלות מעט יותר מידע על הסמארטפון כדוגמת זוג המצלמות, מערכת השבבים ופרטים נוספים.

באריזת המכשיר ניתן למצוא:

  • מכשיר מסוג Xiaomi Mi 8
  • תקע חשמל מהיר (QC 3.0)
  • כבל מסוג USB Type A ל-USB Type-C
  • מגן סיליקון שקוף
  • מתאם משקע האוזניות למחבר מסוג USB Type-C
  • סיכה להוצאת מגירת הסים (סים כפול)
  • חוברת הוראות

עיצוב ואיכות בנייה

עיצובו של ה-Mi 8 כולל מגרעת בחלקו העליון, והיא גדולה למדי וכוללת בתוכה מערך חיישנים רחב. אך לאחר שמתרגלים לקיומה, ניתן לחיות איתה בשלום. ומעבר למגרעת, המכשיר עשוי זכוכית שאינה מדגישה כל טביעת אצבע שעברה עליה. על הנייר, הזכוכית הנמצאת במכשיר היא הגורילה גלאס 5 הפופולרית והעמידה במיוחד, אך זו נסדקה לנו עקב נפילה מגובה של כ-15 ס”מ בלבד.

בגבו של הסמארטפון נמצא את מערך הצילום הכפול אשר מתיישב בצד השמאלי והעליון של המכשיר, כשלצידו נמצא סורק טביעות האצבע ומתחתיו נמצא לוגו החברה. זוג המצלמות בולטות מגופו של המכשיר, אך הבליטה קלה למדי ואינה מורגשת במיוחד כמכשירים אחרים. בנוסף לכך, היינו שמחים אם סורק טביעות האצבע (שעובד נפלא) היה מקבל עוד מעט עומק על מנת להדגיש אותו.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

מסגרת המכשיר עשויה אלומיניום מסדרה 7000 ומשתלבת באופן נאה עם הגב המקומר של המכשיר. לעומת מכשירי דגל אחרים, לא נמצא כאן כפתורים נוספים להזנקת עוזרת אישית כזו או אחרת, כך שכפתורי ויסות הווליום וכפתור ההדלקה והכיבוי הם היחידים שניתן למצוא במכשיר.

בחלקה התחתון של המסגרת נגלה את מחבר הטעינה מסוג USB Type-C, מיקרופון ורמקול, בנוסף לזוג פסי אנטנה אשר מצטרפים לזוג פסי האנטנה והמיקרופון בחלקה העליון של המסגרת. בחלק המאכזב, לא נמצא כאן את שקע האוזניות, כך שאם ברצונכם לטעון את המכשיר ולהאזין למוזיקה במקביל, תצטרכו לרכוש אוזניות אלחוטיות או מתאם נוסף.

לבסוף, מידותיו של ה-Xiaomi Mi 8 מסתכמות ל-154.9 מילימטרים של אורך, 74.8 מילימטרים בגזרה הרוחבית, 7.6 מילימטרים בחלקת העובי ו-175 גרם במדידת המשקל.

חומרה וביצועים

עוד לפני שהמכשיר נחת בידינו, ידענו כי עם מערכת שבבים מסוג Snapdragon 845, בנוסף ל-64 או 128 גיגה-בייט של נפח אחסון ו-6 או 8 גיגה-בייט של זיכרון עבודה, אין הרבה מקום לפשל. וכצפוי, ה-Xiaomi Mi 8 אינו מגהק לרגע. המכשיר תזזיתי למדי, הקפצת האפליקציות מתבצעת במהירות ללא דופי, הרצת מספר אפליקציות במקביל היא אינה בעיה למכשיר וזה שומר את כולן בזיכרון העבודה הנדיב.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

לאורך כל זמן השימוש במכשיר לא חווינו שום באג או תקלה מצד הממשק או מצד החומרה, קריסות של יישומים היו אפסיות עד לא קיימות כלל ומהירות התגובה מצד המכשיר הייתה זריזה במיוחד. במעבר למשחקי היום-יום שלנו כמו Clash Royale, Helix Jump ורבים נוספים, לא חווינו שום האטה או קפיצות פריימים במהלך המשחק, וחוויית המשחק הכללית הייתה מעולה.

כהמשך לחוויה המעולה אותה ראינו במשחקים הקלים, גם בזמן שימוש במשחקים עתירי גרפיקה כמו PUBG, המכשיר לא הציג שום האטה או קפיצה של פריימים. מעבר לכך, לא זיהינו התחממות יוצאת דופן או ירידה חריגה בסוללה.

מסך ותצוגה

מסכו של ה-Xiaomi Mi 8 מגיע בגודל 6.21 אינץ’, בתצורת אורך:רוחב של 18.7 על 9, הרזולוציה המתפרסת על התצוגה היא +Full HD, יחד עם פאנל מסוג Super AMOLED ובפריסה של 2248 על 1080 פיקסלים. מסכו של המכשיר תומך בהצגת תכנים בתקן HDR10, יחד עם הצגת ספקטרום צבעים רחב בתקן DCI-P3.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

הצבעים הניתנים להצגה רווים במידה הנכונה, הצבע הלבן כמעט מדויק לגמרי עם נטייה קלה לגזרה החמימה, כשבנוגע לצבע השחור נוכל להנות מצבע שחור אמיתי הודות לתצוגת ה-AMOLED. בנוסף לכך, רמת הגמא (Gamma) אינה מדויקת במיוחד ולוקה בחסר, כך שדיוק הצבעים אינו עומד על 100%, אך ממבחן הראייה הרגיל שלנו, המסך מציג צבעים סטנדרטיים ורוויים במידה לוגית ונכונה.

עוד בגזרת המסך, ניתן ליהנות מאפשרויות נוספות כמו ה-Always On Display שמציג באופן תמידי את השעה וההתראות. בנוסף לכך, בהגדרות התצוגה ניתן למצוא אפשרויות כמו הדלקת המכשיר בהרמה, שינוי גודל הטקסט, שינוי רמת הניגודיות וטמפרטורת הצבעים במסך ועוד. לצד אלו, ניתן להפעיל את מסנן האור הכחול על מנת להקל על העיניים בזמן קריאה.

מערכת הפעלה וממשק משתמש

אם ל-Xiaomi Mi 8 יש עקב אכילס, זה הוא ממשק המשתמש ללקוחות הישראליים. כבר בהדלקה הראשונה של המכשיר והגדרת העברית כשפת המשתמש נתקלנו בבעיה, המגרעת אינה זמינה לשימוש מלא כששפת המערכת היא עברית, כך שבמידה וברצונכם לראות את סמלי התקשורת, סוללה או Wi-Fi, תצטרכו לעבור לאנגלית.

יתרה מכך, הפיצ’ר העיקרי של המגרעת אותו משווקת שיאומי הוא סריקת הפנים המתקדמת. אומנם, במידה והגדרתם כי מקום מגוריכם זה במדינת ישראל, לא תמצאו את האפשרות להגדיר את פתיחת מסך הנעילה באמצעות זיהוי פנים. במידה וברצונכם להפעיל את זיהוי הפנים, תצטרכו להחליף את המדינה המוגדרת להודו או איטליה (שנוספה בעדכון האחרון), ולאחר מכן המכשיר יציע לכם להוסיף את הפנים שלכם למערכת.

בצד החיובי, נוכל לאשר כי סריקת הפנים עובדת באופן מהיר במיוחד בכל תנאי תאורה אפשריים, זאת באמצעות שימוש בחיישן האינפרה-אדום בזמן חושך. מנגד, לא תוכלו לפתוח את המכשיר באמצעות פניכם כשהוא במצב מאוזן, כך שבמידה ואתם צופים בסרטון ביוטיוב והמסך ננעל, תצטרכו להשתמש בסורק טביעות האצבע מכיוון שהמכשיר אינו עומד לזהות אתכם.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

לאחר המעבר למדינות כמו הודו או איטליה, סביר להניח כי יתווספו למכשיר אפליקציות נוספות, אך את אלו ניתן להסיר בקלות. ה-Mi 8 מגיע באופן מובנה עם כל אפליקציה אפשרית שעולה על דעתכם, ממצפן, דרך סורק ברקודים למקליט מסך ולדפדפן מובנה שאינו גוגל כרום. יחד עם זאת, ממשק המשתמש עשיר באפשרויות וחובבי האפשרויות לשינוי יאהבו זאת.

בין האפשרויות המוצעות בתפריט ההגדרות מצאנו כי ניתן ‘להסתיר’ את המגרעת באמצעות הפיכת שאר הפס לשחור, זאת בנוסף למעבר לשימוש מלא במחוות. המעבר לשימוש במחוות כולל את הסרת כפתורי הניווט אשר נמצאים על המסך, ושימוש במסך מלא באמצעות מחוות המזכירות את אלו של אפל. על מנת להגיע למסך הבית תצטרכו למשוך את האצבע מתחתית המסך מעלה, על מנת להגיע ליישומים האחרונים תצטרכו למשוך את האצבע מתחתית המסך מעלה ולעצור, ובשביל לחזור  צעד אחד אחורה תצטרכו למשוך את האצבע מהקצה השמאלי או הימני של המסך.

בזמן השימוש במחוות נוכל לאשר כי אלו רספונסיביות למדי, ובמידה ותבחרו לחיות איתן, ישנו סיכוי גבוה כי תבחרו להישאר. אומנם, אנחנו בחרנו בהגדרות אולד-סקול ונשארנו עם כפתורי הניווט האהובים. אפשרות שימושית נוספת בהגדרות הממשק היא “שטח שני” המאפשרת למשתמש ליצור שטח נוסף במכשיר המתפקד כשטח נקי שניתן לאחסן בו פרטים באופן אישי ומאובטח מהמשתמש הראשי על המכשיר.

בגזרה הטכנית, מערכת ההפעלה המנצחת על המכשיר היא אנדרואיד 8.1 אוראו, כשעליה מתלבש ממשק המשתמש MIUI בגרסה 9.6 עם פנים ל-MIUI 10 המחדשת את ממשק המשתמש ומגיעה עם עיצוב מחדש לאלמנטים רבים המוכרים לנו מממשק המשתמש הנוכחי.

מולטימדיה

גזרת המולטימדיה במכשיר ה-Mi 8 מקבלת ציון טוב מאוד ואינה מעלימה עין מפיצ’רים הכרחיים. בתחילה, נמצא בממשק הגדרות אפשרויות לכוונון הווליום באמצעות אקוולייזר מובנה, כאשר לחלקת הפרופילים הגדירה שיאומי מספר רחב של אפשרויות המוצגות דרך אוזניות החברה. לדוגמה, בין הפרופילים נוכל למצוא פרופיל “כללי”, פרופיל “כללי לאוזניות In-Ear”, פרופיל לאוזניות ה-Mi Earbuds ועוד.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

ולעומת העובדה כי שיאומי מכנה את פרופילי השמע דרך שמות של אוזניות החברה, תוכלו להחיל את השינויים המותאמים מראש על כל אוזניות שתבחרו ולהנות משמע משופר ומותאם אישית. מעבר לכך, ניתן לשנות דרך ממשק הגדרות את תפקוד הכפתור הפיזי של האוזניות, כך שישלוט על הווליום או שישלוט בהחלפת השירים.

גם רמקול המונו הממוקם בתחתית המכשיר מספק ווליום ראוי למדי, כך שלא נתקלנו במצב בו הרמקול היה חלש מידי. הצליל המופק מהאוזניות פנומנלי לחלוטין, חזק בצורה יוצאת דופן וישיר באופן שניתן להתאמה ברמה אישית. בזמן שיחה, אפרכסת השמע המתיישבת במגרעת מייבאת ווליום ברמה טובה, אך איכות השיחה היא לא מהטובות ששמענו.

מצלמה

מערך הצילום של ה-Xiaomi Mi 8 כולל זוג חיישני 12 מגה פיקסל אשר מככבים בגבו של המכשיר, מתיישבים בתוך מודול אנכי, וביניהם ממוקם מבזק לד כפול. החיישן הראשי מציע מפתח צמצם של f/1.8, גודלו עומד על 1/2.55 אינץ’ וישנה תמיכה בפוקוס בטכנולוגיית Dual Pixel המספקת פוקוס מהיר בצורה יוצאת דופן. בנוסף לכך, החיישן מיוצב אופטית בארבעה צירים וגודל הפיקסלים המופק מסתכם ב-1.4µm.

החיישן השני במערך מגיע ברזולוציה זהה, מפתח הצמצם המוצע הנו f/2.4 ותפקידו הראשי של החיישן זה לעזור ביצירת אפקט הפורטרט ולספק אפשרות לזום אופטי פי 2. גודל הפיקסלים המופק בכל תמונה עומד על 1.0µm, כך שביצועי המצלמה בתנאי תאורה קשים לא מזהירים במיוחד. גודל החיישן מסתכם ב-1/3.4 אינץ’ כך שהוא קטן למדי וכולל אורך מוקד של 56 מילימטרים (על מנת לספק את הזום האופטי).

לאחר המעבר על הנייר, התמונות המופקות בפועל ממצלמת ה-Xiaomi Mi 8 טובות מאוד בתנאי תאורה נאותים, אך בפנייה לחיי הלילה איכות הצילום יורדת, אם כי לא באופן דרסטי לחלוטין. בתחילה, המכשיר מציע מגוון מצבים לשיפור התמונה וביניהם נמצאים מצב ה-AI המאפשר זיהוי של 206 סצינות שונות, ועד 25 אובייקטים שונים. בנוסף לכך, נמצאים גם מצב ה-HDR והמצב הידני.

המצב הידני המדובר מגיע עם תעלומה קטנה. בתחילת השימוש שלנו זמן החשיפה המקסימלי עמד על 32 שניות, אך לאחר עדכון תוכנה ירד בחצי ל-16 שניות מסיבה שאינה ברורה. שאר הפרמרטים כוללים שליטה על איזון הלובן באופן מותאם (פלורסנט, שמש, מעונן ועוד) ובאופן ידני. זאת בנוסף לשליטה על טווח הפוקוס, זמן החשיפה (מהירות תריס) בין 1/1000 ל-16 שניות, רגישות חיישן אשר נעה בין 100 ל-3200, וניתן לעבור בין העדשה הראשית לעדשת הטלפוטו.

שבילי כוכבים ממכשיר ה-Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

שבילי כוכבים ממכשיר ה-Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

את מבחן צילום שבילי הכוכבים שלנו צלח מכשיר ה-Xiaomi Mi 8 עם הצגת יכולת מרשימה של חשיפה ואיזון לובן נכונים גם לכוכבים וגם למבנה. הפריים המוצג נוצר כתוצאה מצילום של כמות תמונות גדולה למדי (מעל 90), חיבורן באמצעות תוכנת עריכה, והוספת פריים ייעודי על מנת לתקן את החשיפה השגויה שנוצרת בתמונות שכאלה (בתנאי תאורה עירוניים).

אך עקב העדכון הלא צפוי, חשוב לציין כי התמונה צולמה בשלב בו יכולנו לבצע חשיפה של 32 שניות, כך שאם אנחנו צילמנו 90 תמונות בחשיפה שכזו לכל אחת, על מנת להפיק תמונה זהה לאחר העדכון, תצטרכו לצלם כמות כפולה של תמונות בחשיפה של 16 שניות לאחת.

מעבר למצב הידני, הסמארטפון העדכני מציע גם מצב HDR ומצב AI לזיהוי והתאמת הצבעים לסצנה המצולמת. ביצועי מצב ה-AI מבחינת מהירות היו איטיים למדי, כאשר זיהוי הסצנה מתבצע רק לאחר 5 שניות של פוקוס על המצולם. יתרה מכך, גם מצב ה-HDR לא כיכב כאן, ובניגוד למטרתו המקורית, המצב אינו פותח את הצללים בתנאי תאורה קשים כמעט בכלל, והמצב האוטומטי עושה עבודה טובה יותר ברוב הפעמים.

לעומת זאת, לזכותו של מצב ה-HDR, הגזרה הנוספת בה הוא אמור לעזור היא הורדת מקורות אור חזקים, ואת העבודה הזו הוא עושה באופן טוב. בתמונות המוצגות נוכל לראות כי שלושת המצבים מגיעים עם טכניקות עיבוד שונות, כאשר המצב האוטומטי מוכן להציג כמות גדולה של רעש בתמונה לטובת פרטים, לעומת מצב ה-HDR שמביא עמו עיבוד אגרסיבי לגירעון, ומצב ה-AI שעושה עבודה טובה בשמירה על הפרטים ופתיחת הצללים בתנאי תאורה קשים.

בירידה לפרטי מצב ה-HDR, נגלה כי הוא אינו יעיל ברוב המקרים של צילום בתנאי תאורה קשים, כשהוא מוריד את כמות האור המופקת בתמונה הסופית, תוך הפחתת הנראות באיזורים בהירים ואינו מגיע עם כמות משופרת של פרטים ברוב המקרים. לעומתו, מצב ה-AI מתפקד מעולה (כשהוא עובד), אך זה מעצים את הצבעים בהתאם לשמו ולעתים עושה זאת באופן מוגזם.

אם היינו נאלצים לבחור במצב צילום אחד מבין השלושה, סביר להניח כי היינו נשארים עם המצב האוטומטי שמעניק לנו את יכולות העיבוד הטובות של מצב ה-AI, עם צבעים טבעיים מהמצב האוטומטי ופתיחת צללים הגיונית שהייתה אמורה להימצא במצב ה-HDR. מנגד, במידה ומצב ה-AI הוא הנבחר עליכם, אך הצבעים שהוא מביא עמו אינם מהאהובים עליכם, תמיד ניתן להוריד את הרוויה של הגוונים באמצעות עריכה קלה באפליקציות זמינות.

בנוסף למצבי הצילום השונים, ניתן להבחין גם באפשרות לבצע זום אופטי של עד פי 2 באמצעות החיישן המשני במערך הצילום. השימוש הנעשה בחיישן מביא עמו את החסרונות של שימוש בחיישן קטן (“1/3.4), ללא ייצוב אופטי, עם מפתח צמצם סגור (f/2.4) שמכניס פחות אור, ואת התוצאות נוכל לראות בצילום לילי. מנגד, בצילום בתנאי תאורה טובים, הזום האופטי מספק ראייה קרובה יותר לאובייקט המצולם ומוסיף חדות רצויה לתמונה. ובנוסף להכל, החיישן המוזכר אחראי גם על מצב הפורטרט הפופולרי. זיהוי הקצוות עובד באופן טוב מאוד, אך עדיין יש מקום לשיפור.

חובבי הסלפי ימצאו כאן חיישן 20 מגה פיקסל בחזית המכשיר, אשר מציע מפתח צמצם של f/2.0, עם גודל פיקסלים שמסתכם ב-0.9µm. צילום הסלפי בתנאי תאורה טובים מפיק תוצאות חדות למדי, עם לא מעט פרטים אך עם מעט מאוד טווח דינמי שגורם לחשיפת יתר של הרקע. חוויית הסלפי בתנאי תאורה קשים גם היא טובה, התוצאות שמישות אך לא מהחדות ביותר ולא כאלו שיפילו אתכם מהכיסא.

סוללה

חיי הסוללה במכשיר ה-Xiaomi Mi 8 טובים מאוד, תוכלו להעביר איתו בקלות יום עבודה שנמשך עד הערב, אך במידה והשימוש שלכם אינטנסיבי במיוחד סביר להניח כי תצטרכו להטעין אותו כבר בשעות הערב. קיבולת הסוללה הנמצאת על הנייר נמדדת ב-3400 מיליאמפר/שעה, היא תומכת בטעינה מהירה והמטען הכלול בקופסה תומך גם הוא בטכנולוגיית Quick Charge 3.0.

בשימוש הכולל צפייה ממשוכת בנטפליקס, משחקים קלי גרפיקה וגלישה ברשתות החברתיות כדוגמת פייסבוק ואינטסגרם, נשארנו עם כ-20 אחוזים בשעות הערב. אך במעבר למשחקים הכבדים כדוגמת PUBG וכדומה, היינו צריכים לחפש מטען כבר בשעות הערב המוקדמות.

מהירות הטעינה של הסוללה היא מהטובות שראינו, וזמן טעינה מ-0 ל-50 אחוזים אורך כ-30 דקות בלבד, כאשר המכשיר עולה ל-75 אחוזים תוך 48 דקות ול-100 אחוזים תוך שעה ו-39 דקות, עם האטה ניכרת במהירות בעשרת האחוזים האחרונים.

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג'טי)

Xiaomi Mi 8 (צילום: אופק ביטון, גאדג’טי)

בנוסף לדברים הללו, במידה והסוללה נגמרה בכל זאת, ניתן להשתמש במצב החיסכון המוטמע בהגדרות. מצב החיסכון המוזכר מפעיל מעקב אחרי פעולות רקע ומכבה את הסנכרון, כך שייתכן כי הודעות והתראות מהרשתות החברתיות יגיעו באיחור. לצד זאת, אפשר להתאים מראש את השעות בהן המכשיר יעבור למצב חיסכון ולמצב פעילות רגיל, כך שבמידה ובשעות מסוימות אתם לא עושים בו שימוש, חיסכון בחשמל הוא תמיד דבר מבורך.

המכשיר לא מאפשר להציג את אחוזי הסוללה בשורת ההתראות העליונה. אנחנו משערים כי זו בחירה עיצובית מצד החברה, על מנת להשאיר מקום לאייקונים הכרחיים אחרים כמו קישורית ה-Wi-Fi, סמל הסוללה (ללא אחוזים) והשעה הנוכחית. מנגד, אנחנו היינו שמחים אם שיאומי הייתה מגדילה ראש ומאפשרת את הצגת האחוזים בתוך סמל הסוללה ובכך לא מבזבזת מקום נוסף במגרעת.

סיכום

ה-Xiaomi Mi 8 הוא אחד מהמכשירים הטובים בשוק כרגע, וזאת בנוסף לעובדה כי הוא מספק תמורה מעולה למחירו הזול. אך עם מעט פשרות בגזרת הצילום, איכות בנייה עדינה למדי וחוסר בעמידות מים, אפשר לסלוח לו. את אלו מגבים סורק פנים שעובד בצורה מעולה, ביצועים חסרי מעצורים ומסך טוב מאוד מסוג Super AMOLED.

למי המכשיר המככב בסקירה מיועד? בעיקר לאנשים שמחפשים את הנקודה הנוחה בין מכשירי הדגל היקרים וחסרי הפשרות לשוק הביניים העמוס. מכשיר ה-Xiaomi Mi 8 ממלא את החוסר בנקודה הזו באופן מושלם, ולוקח איתו נתח שוק שלא נתפס עד כה בידי אף אחד מהחברות. ועם תג מחיר של כ-2000 שקלים ומטה? אין מי שיעמוד בפניו.

האריזה ותכולתה
8
עיצוב ואיכות בניה
8
חומרה וביצועים
10
מסך ותצוגה
9
מערכת הפעלה
7
מולטימדיה
7
סוללה
9
מצלמה
7
סיכום
8.5
תמורה מעולה למחיר
מה אהבנו
מסך Super AMOLED
מחיר מצויין
ביצועים
חיי סוללה
מה לא
צילום בתאורה נמוכה
מבנה עדין
ללא חיבור אוזניות
מחירים
יבואן רשמי: 2099 שקלים
שוק פתוח: 1800 שקלים

פורטנייט רשם 78.3 מיליון שחקנים באוגוסט

$
0
0

חברת Epic Games, המפתחת את Fortnite, פרסמה לאחרונה את פרטי תחרות הסתיו המתוכננת שלה – ובין הפרטים, החברה הודיעה כבדרך אגב, כי בחודש אוגוסט שחלף היו ב-Fortnite יותר מ-78 מיליון שחקנים. “אוגוסט היה החודש הגדול ביותר של פורטנייט עד כה, עם 78.3 מיליון [גיימרים] שהופיעו לשחק”, נרשם.

בשבוע הבא יחגוג מצב הבאטל-רויאל הפופולארי של פורטנייט את שנתו הראשונה – ואיזו שנה זו היתה. מצב הבאטל רויאל שפותח בזמן קצר במיוחד, הביא לפורטנייט, שהיה משחק הישרדות רדום עד אז, גל של שחקנים חדשים. המשחק נתן לגיימרים לשחק בבאטל-רויאל צבעוני ואנרגטי ללא תשלום, והציג טוויסט מרענן לז’אנר בדמות אפשרויות בניה, שהפכו לחלק טקטי משמעותי מהמשחק.

במהלך השנה האחרונה פורטנייט טיפס במהרה לפסגת המשחקים הפופולאריים ביותר, והתקבל באהדה אצל הגיימרים שהתאהבו בריקודים המצחיקים ובאוטובוס המסיבות (לצד האפשרות לחסל אלה את אלה, כמובן). מאז הושק פורטנייט על גבי שש פלטפורמות שונות, כולל לסמארטפונים.

פורטנייט זמין כיום לשחקני PlayStation, Xbox, המחשב האישי, Switch, אנדרואיד ו-iOS, כאשר במרבית הפלטפורמות ניתן לשחק עם גיימרים שנמצאים על פלטפורמה שונה. לא נמסר היכן נמצאים מרבית הגיימרים, אולם בכל חלוקה של המספר הגבוה עדיין מדובר בנתון מרשים. מתוך 78.3 מיליון השחקנים, חלק הולך וגדל מגיע מסין, שם המשחק משוחרר בגלים באמצעות פלטפורמת WeGame של Tencent במסגרת בטא סגורה, נכון לעת זו.

לא חשבנו עליה לאחרונה בכלל: ורוניקה מארס חוזרת לעונה חדשה ב-2019

$
0
0

קריסטן בל (Kristen Bell), כוכבת סדרת הבלשים “ורוניקה מארס” (Veronica Mars), צייצה בטוויטר שכל עונות הסדרה מגיעות לשירות הצפיה הישירה של הולו (Hulu) בשנה הבאה, ושזה יאפשר למעריצים “לרענן את הזכרון, כי אנחנו עובדים על אחת חדשה!” הולו מיהרה לאשר שאכן ישנה עונה חדשה של “ורוניקה מארס” בדרך.

“ורוניקה מארס” הייתה סדרת בלשים שרצה בשנים 2004-2007, עם שלוש עונות סך הכל. הסדרה סיפרה על ורוניקה, תלמידת תיכון שאביה הוא בלש פרטי. כנערה שהייתה בקשר צמוד מאוד עם אבא, היא עזרה לו בעבודה ולמדה ממנו לא מעט – מספיק, למעשה, כדי לפתור תעלומות מורכבות בבית הספר שלה. הסדרה זכתה לקהל מעריצים גדול ונאמן, וב-2014 גויסו 5.4 מיליון דולר דרך קיקסטארטר כדי לממן סרט – סרט שקיבל תקציב מוגדל מ-WB ואכן יצא לפועל.

כעת הולו מפיקה את העונה הרביעית של הסדרה, בה ורוניקה המבוגרת תחקור רצח של תלמידי קולג’, שנרצחו במהלך חופש האביב שלהם. העונה תכיל שמונה פרקים בלבד. יוצר הסדרה רוב תומאס (Rob Thomas), שעובד כרגע על “אייזומבי” (iZombie), יפיק גם את העונה הרביעית של ורוניקה מארס. מלבד קריסטן בל נזכה כנראה לראות גם שחקנים נוספים מהסדרה המקורית ומהסרט, אך שום מידע עליהם עוד לא נחשף.

שלושת העונות והסרט של “ורוניקה מארס” יגיעו להולו בקיץ 2019. העונה הרביעית צפויה לצאת זמן קצר לאחר מכן.


המילטון משיקה את Xiaomi Mi Max 3 בישראל ביבוא רשמי

$
0
0

Xiaomi Mi Max 3 (תמונה באדיבות Xiaomi)

בדף שהעלתה לאתר החברה, הכריזה המילטון, היבואנית הרשמית של מוצרי שיאומי בישראל, על כוונותיה להשיק את מכשיר ה-Xiaomi Mi Max 3 בארץ, תוך ציון העובדה כי המכשיר יושק “בקרוב” ותאריך השקה קבוע אינו ידוע. עם זאת, נוכל לשער כי המכשיר יגיע לארץ כבר בשבועיים הקרובים ויוצג כמוצר נוסף בחנות שיאומי הרשמית אותה פתחה המילטון בתל אביב, עם השקה נרחבת יותר דרך רשתות נבחרות.

מכשיר ה-Xiaomi Mi Max 3 מביא עמו מסך בגודל 6.9 אינץ’, ברזולוציית +Full HD ביחס תצוגה של 18 על 9, וללא מגרעת בחלקו העליון. בנוסף לכך, הסמארטפון מצויד במערכת השבבים Snapdragon 636 הכוללת 8 ליבות מסוג Kyro 260, אשר אחראיות על פעולות היום יום ופועמות בתדר מרבי של 1.8 גיגה-הרץ.

את המערך כולו מריצה מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו, כאשר פניה עתידות לכיוון מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 וממשק המשתמש MIUI 10. מעבר לכך, נוכל למצוא כאן סוללה בקיבולת 5500 מיליאמפר/שעה שתפעיל את מסך הענק ותומכת בטעינה מהירה מסוג Quick Charge 3.0. את הסוללה תוכלו להטעין דרך מחבר מסוג USB Type-C ולשמוע שירים במקביל דרך שקע האוזניות הממוקם בחלקה העליון של המסגרת.

Xiaomi Mi Max 3 (תמונה באדיבות Xiaomi)

Xiaomi Mi Max 3 (תמונה באדיבות Xiaomi)

בגבו של ה-Xiaomi Mi Max 3 נמצאות זוג מצלמות 12 ו-5 מגה פיקסל, כאשר המצלמה הראשית מספקת את חיישן ה-12 מגה-פיקסל במפתח צמצם f/1.9 ופיקסלים בגודל 1.4 מיקרו-מטר וחיישן ה-5 מגה פיקסל המשני מיועד לשם מדידת עומק לתמונות הפורטרט. בצד הוידאו מספק מערך הצילום הראשי תמיכה בצילום של עד 4K, כאשר בחזיתו של המכשיר נמצא מצלמת סלפי עם חיישן 8 מגה פיקסל במפתח צמצם f/2.0 ותמיכה בצילום וידאו ברזולוציה מרבית של Full HD.

את ה-Xiaomi Mi Max 3 משיקה המילטון בישראל במחיר של 1,499 שקלים, עם זמינות בצבע שחור ובגרסה הכוללת זיכרון 4GB RAM ורכיב אחסון על סך 64 גיגה-בייט.

אנדרואיד 9 פאי מגיעה למשתמשי OnePlus 6

$
0
0

אנדרואיד 9 פאי (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

וואן פלוס הודיעה דרך פורום החברה כי עדכון מערכת ההפעלה לאנדרואיד 9 פאי החל להתגלגל באופן רנדומלי למשתמשים ברחבי העולם. העדכון מגיע לאחר שהיצרנית הסינית הכריזה על מכשיר ה-OnePlus 6 עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 אוראו בחודש מאי האחרון, וכעת היא מעדכנת את מכשיר הדגל האחרון מתוצרתה לגרסה החדשה ביותר של אנדרואיד.

העדכון החדש מביא עמו מספר שינויים למערכת ההפעלה האהובה והמוכרת, וביניהם ניתן למצוא שינויים עיצוביים בממשק המשתמש, תמיכה במחוות על מנת לעבור בין תפריטים בממשק ועדכון לגרסת האבטחה האחרונה של גוגל אשר תקפה לחודש ספטמבר. מעבר לכך, נמצא כאן גם מצב ‘נא לא להפריע’ משופר עם הגדרות הניתנות להתאמה אישית ומעבר לגרסה 9.0 בממשק המשתמש OxygenOS.

בנוסף לחידושים המוזכרים, וואן-פלוס מוסיפה גם מצב גיימינג חדש (שלישי במספר) אשר מגיע עם אפשרות לשליחת טקסט דרך התראה קופצת ותמיכה בהתראות בשיחה קבוצתית דרך אפליקציית צד שלישי. עוד בגזרת העיצוב נוכל להבחין גם באפשרות לשינוי צבעי הממשק המשניים, אפשרות אותה ראינו בעדכונים קודמים.

אנדרואיד 9 פאי (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)

אנדרואיד 9 פאי (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)

כאמור בתחילה, את העדכון מפיצה OnePlus באופן רנדומלי לחלוטין, כך שייתכן ומשתמשים מסוימים בישראל יקבלו את העדכון בזמן שחבריהם לא יראה עדכון זמין. בניגוד להרגלי עדכונים קודמים אשר עוברים על פי מדינה, וואן-פלוס בחרה להפיץ את העדכון באופן אקראי, כך שבמידה ותשתמשו ב-VPN על מנת למקם את עצמכם במקום שונה במפה, הסיכויים שלכם לקבל את העדכון יהיו זהים. במכשיר ה-OnePlus 6 שנמצא ברשותנו (מיבואן רשמי סל-נאו) לא קיבלנו את העדכון בשלב זה, אך עם התקנה בעזרת אפליקציה צד שלישי שאינה רשמית (Oxygen Updater) הצלחנו להתקין את העדכון בהצלחה.

הוכרזו: Meizu V8 ו-Meizu V8 Pro –זוג מכשירי שוק נמוך במחירים אטרקטיביים

$
0
0

Meizu V8 Pro (תמונה: Meizu)

מייזו ממשיכה בהכרזת המכשירים הרציפה שלה ומציגה זוג מכשירים חדשים לשוק הנמוך, אשר עונים לשמות Meizu V8 ו-Meizu V8 Pro. הצמד העדכני מביא עמו שינויים לא מעטים בין האחד לשני, כאשר ה-Meizu V8 Pro הוא המתקדם מהשניים וזה עשוי מתכת לעומת הפלסטיק ממנו עשוי הדגם הסטנדרטי.

Meizu V8

מכשיר ה-Meizu V8 פותח את ההצגה עם מסך בגודל 5.7 אינץ’, ברזולוציית +HD, יחד עם צפיפות פיקסלים של 282 פיקסלים לאינץ’ ועם פריסה של 1440 על 720 פיקסלים. מידותיו של המכשיר עומדות על 148 מילימטרים לאורך, 78 מילימטרים לרוחב, עוביו 8.4 מילימטרים ומשקלו נמדד ב-145 גרם. כאמור, גופו עשוי פלסטיק, כאשר העיצוב הכללי אינו שואף להיראות כמכשיר יוקרתי.

חטיבת הביצועים של ה-V8 מנוהלת על ידי מערכת השבבים MT6739 מבית מדיה-טק, אשר מציעה ארבע ליבות מסוג Cortex-A53 בתדר מירבי של 1.5 גיגה-הרץ. ריבוי המשימות במכשיר ייעשה באמצעות זיכרון עבודה של 3 גיגה-בייט, זאת בזמן שנפח האחסון מסתכם ב-32 גיגה-בייט אשר ניתנים להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. גופו של המכשיר כולל גם שקע אוזניות, כשמייזו הצליחה לדחוס לתוך הגוף הזה גם סוללה בקיבולת 3200 מיליאמפר/שעה.

Meizu V8 (תמונה: Meizu)

Meizu V8 (תמונה: Meizu)

גזרת הצילום של ה-Meizu V8 מכילה חיישן צילום בודד ברזולוציית 13 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.2 לצד מבזק לד כפול. במעבר לחזית המכשיר נפגוש את מצלמת הסלפי ברזולוציית 5 מגה פיקסל, במפתח צמצם של f/1.9 ועם יכולת לפתיחת המכשיר באמצעות זיהוי פנים. על פי החברה, סורק טביעות האצבע הממוקם מתחת למערך הצילום מסוגל לפתוח את המכשיר תוך 0.2 שניות.

Meizu V8 Pro

מכשיר ה-Meizu V8 Pro הוא האלגנטי מהשניים, זה מגיע עם מסך בגודל 5.7 אינץ’, ברזולוציית +HD, לצד צפיפות פיקסלים של 282 פיקסלים לאינץ’ ועם פריסה של 1440 על 720 פיקסלים. מידותיו של המכשיר גם הן עברו שינוי קל ונפרסות כעת לאורך של 147.5 מילימטרים, יחד עם רוחב של 72.7 מילימטרים, עובי של 8.1 מילימטרים ומשקל העומד על 159 גרם.

גם גזרת הביצועים קיבלה שדרוג קל, ובמכשיר ה-Meizu V8 Pro נמצא את מערכת השבבים Helio P22 מבית מדיה-טק המציעה 8 ליבות מסוג Cortex-A53 בתדר מירבי של 2 גיגה-הרץ. עוד במערך זה נוכל לראות זיכרון עבודה על סך 4 גיגה-בייט ונפח אחסון המסתכם ב-64 גיגה-בייט, אך ניתן להרחבה באמצעות כרטיס זיכרון. גם כאן דאגה מייזו לשלב את שקע האוזניות, בנוסף לסוללה מעט קטנה יותר בקיבולת של 3100 מיליאמפר/שעה.

Meizu V8 Pro (תמונה: Meizu)

Meizu V8 Pro (תמונה: Meizu)

מערך הצילום של המכשיר כולל זוג חיישני צילום בדגם ה-V8 Pro, ואלו מציעים רזולוציה של 12 ו-5 מגה פיקסלים. מפתחי הצמצם הנמצאים במערך עומדים על f/2.2 לזוג החיישנים, כאשר שניהם מגובים על ידי מבזק לד כפול ונהנים מקיומו של החיישן המשני לשיפור אפקט הפורטרט. חובבי הסלפי יוכלו ליהנות ממצלמת 5 מגה פיקסל הממוקמת בחזית, ומציעה מפתח צמצם של f/1.9 עם תמיכה בפתיחת הסמארטפון באמצעות זיהוי פנים.

זמינות ומחירים

את ה-Meizu V8 ניתן למצוא בצבעים לבן ושחור, בשעה שאת דגם ה-Meizu V8 Pro ניתן לרכוש בצבעים זהב ושחור. מחיריהם של הזוג נוחים למדי ועומדים בשוק הסיני על כ-115 דולרים לגרסת ה-3/32 גיגה-בייט למכשיר ה-Meizu V8, עם מעבר לכ-160 דולרים לגרסת ה-4/64 של מכשיר ה-Meizu V8 Pro.

המשחק Red Dead Redemption 2 יקבל מולטיפלייר בסגנון GTA Online

$
0
0

המשחק Red Dead Redemption 2

המשחק המצופה של רוקסטאר, Red Dead Redemption 2, יקבל ככל הנראה מצב מולטיפלייר בסגנון GTA Online המצליח. כך עולה מהודעה רשמית של החברה, לפיה גרסת האונליין של המשחק תקבל עדכונים שוטפים, יהיה בסיס נרטיבי לאירועים אונליין, והמשחק יתפתח עם הזמן יחד עם השחקנים. בהתאם, שמו של המצב החדש הוא Red Dead Online. רוקסטאר הודיעה כי תתחיל בבדיקות בטא של Red Dead Online אחרי השקת המשחק, בחודש נובמבר.

Red Dead Online הוא אבולוציה של המולטיפלייר הקלאסי מ-Red Dead Redemption המקורי, שישלב סיפור עם משחק תחרותי ושיתוף פעולה בין שחקנים, בדרכים חדשות ומהנות. הגיימפליי של Red Dead Redemption 2 ישמש כבסיס ל-Red Dead Online, אותו יהיה ניתן לחקור עם חברים, או לבד. [מצב האונליין] יקבל גם עדכונים שוטפים והתאמות, כדי שהחוויה הזו תגדל ותתפתח עבור כל השחקנים.

בניגוד ל-GTA, המתרחש בעולם המודרני, Red Dead Redemption 2 מתרחש במערב הפרוע, אולם יש למשחקים קווי דמיון רבים. כמו GTA, גם Red Dead Redemption 2 יהיה משחק בעולם פתוח, עם מה שנראה כדגש על הדמויות והסיפור, לצד אקשן חסר מעצורים, וחקר הסביבה הגדולה. המשחק נועד לצאת בסוף חודש אוקטובר השנה ל-PlayStation 4 ו-Xbox One (גרסה למחשב האישי לא הוכרזה בשלב זה).

GTA V הוא בין מוצרי הבידור המצליחים בכל הזמנים. המשחק מכר למעלה מ-95 מיליון עותקים, והכניס עבור רוקסטאר למעלה מ-6 מיליארד דולרים עד לחודש אפריל, 2018. המשחק למעשה הושק פעמיים (עבור הדור הקודם, ועבור הדור הנוכחי), וניכר כי לפחות חלק מהכנסות המשחק הגיעו ממצב המולטיפלייר, GTA Online, שבו ניתן לקנות שדרוגים, כלי רכב וחפצים שונים. לכן, ניתן לצפות כי רוקסטאר תנסה לשחזר את ההצלחה במשחק הבא שלה.

Red Dead Redemption 2 צפוי לצאת ל-PlayStation 4 ול-Xbox One ב-26 באוקטובר.

המפיצה THQ Nordic קונה את Alone in the Dark ואת Act of War

$
0
0

חברת THQ Nordic קונה שני משחקים מוכרים: סדרת משחקי האימה Alone in the Dark, ומשחק האסטרטגיה בזמן-אמת Act of War. שני המשחקים מגיעים מאטארי, ומתווספים לסדרת רכישות ארוכה של THQ Nordic מהזמן האחרון. ההכרזה התבצעה באמצעות חשבון הטוויטר של החברה.

Alone in the Dark הוא המותג המוכר יותר מבין השניים. סדרת המשחקים החלה את דרכה בשנות ה-90. המשחק הראשון בסדרה נחשב לאחד האבות המייסדים של ז’אנר משחקי האימה, אך המשחקים המאוחרים יותר נחשבים לפחות מוצלחים. סדרת המשחקים זכתה גם לעיבוד קולנועי, באותו שם, שנחשב לאסון קולנועי. הסרט, של הבמאי הידוע לשמצה Uwe Boll, יצא ב-2005 לקול ביקורת שלילית. נראה כי THQ Nordic בכל זאת מאמינה במותג, ואולי מקווה להחיות אותו בהמשך.

Act of War הוא שם פחות מוכר לגיימרים. מדובר במשחקי אסטרטגיה, המתמקדים בטקטיקה בזמן אמת. Act of War: Direct Action יצא ב-2005 וזכה לביקורות טובות, ולאחר מכן קיבל גם חבילת הרחבה. מדובר במשחק אסטרטגיה ריאליסטי, המדמה מלחמה בינלאומית בעתיד הקרוב.

המשחקים הללו הם התוספת החדשה ביותר במסע הרכישות המרוכז של THQ Nordic. מוקדם יותר החודש, החברה רכשה זכויות למשחקי Kingdoms of Amalur, בתקווה ליצור רימייק ל-Kingdoms of Amalur: Reckoning. השנה הספיקה החברה לרכוש את Koch Media, שהחזיקה בזכויות ל-Saints Row, Metro ו-Dead Island, ולפני כן רכשה מותגים וחברות נוספות.

Viewing all 16163 articles
Browse latest View live