![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
שנת 2018 מהווה עבור סמסונג את השנה בה היא מנסה לספק את הדרישות של לקוחותיה וסדרת ה-Galaxy S9 עושה בדיוק זאת. זוג המכשירים שהשיקה החברה ממשיכים בעיצוב שהוצג בשנה שעברה עם ה-Galaxy S8 ומקבלים עדכונים בדיוק במקומות שאלו היו חסרים. אם זאת דרך מצלמה נוספת בגבו של דגם ה-S9 פלוס, דרך הזזת חיישן טביעות האצבע הביומטרי למיקום נוח יותר או שיפור יכולות זיהוי הפנים, סמסונג מספקת את התשובות בסדרת הדגל החדשה.
עם הגעת הסדרה החדשה לישראל לפני כחודש, לקחנו את דגם ה-Samsung Galaxy S9 Plus בצבע הסגול-לילך החדש לבדיקה. האם הוא באמת מוסיף על פני הדור הקודם? בדקנו.
מה בקופסה?
סמסונג נוהגת להוסיף לאריזות מכשירי הדגל שלה קצת מעבר לחבילה הבסיסית, כך שבנוסף לסמארטפון עצמו וכבלי הטעינה מצאנו גם אוזניות תוך-אוזן (In-Ear) של חברת AKG, כיסוי שקוף לגב המכשיר ומתאם USB-C ל-USB. תכולת האריזה כוללת:
- סמארטפון Samsung Galaxy S9 Plus
- כבל נתונים USB-C ל-USB
- שנאי עם תמיכה בטעינה מהירה
- מתאם USB-C ל-USB
- אוזניות תוך-אוזן AKG
- כיסוי שקוף לגב הסמארטפון
לצד המכשיר עצמו לקחנו לבדיקה גם את ה-DeX Pad החדש של החברה, שם מצאנו שנאי וכבל נוסף להעברת נתונים וכבל HDMI לשם חיבור למסך.
מתמקדים במצלמות
השינויים הגדולים שמבצעת סמסונג במכשיר הדגל שלה השנה מגיעים בצד המצלמות וזוכים לעדכון המשמעותי ביותר בדגם ה-Galaxy S9 Plus, המשלב זוג מצלמות בגבו המאפשרות ביצוע זום x2. זוג המצלמות מציעות חיישני 12 מגה-פיקסל עם ייצוב תמונה אופטי (OIS), כאשר הראשית ביניהן מציעה מפתח צמצם f/1.5 לצורך הפקת תמונות מוארות יותר בתנאי תאורה נמוכה.
תחת תנאי תאורה טובים ממשיכה סמסונג להציג את אחת ממצלמות הסמארטפון המרשימות ביותר שזכיתי לראות בשוק, אך המכשיר מציג יכולות טובות מאוד גם בתנאי תאורה נמוכה. בתמונה המצורפת מטה ניתן לשים לב להפרדה טובה למדי שמבצעת מצלמת המכשיר בין איזור בו התאורה חזקה יותר לבין איזור בוא היא נמוכה למדי. אף ההבדל, הפרטים בתמונה נראים היטב.
![תמונת עיר ממצלמת ה-Galaxy S9 Plus]()
צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי
חיסרון ניכר בהגברת התאורה בתמונות המצולמות בעזרת המכשיר הינו של הסטת המציאות. צפיה ראשונית בתמונה מעלה לא מעידה על כך, אולם עוצמת האור המופיעה בשמיים אינה מציאותית ובפועל היו השמיים חשוכים כמעט לחלוטין בזמן הצילום. ואמנם, התוצאה הסופית מציגה תמונה נאה, גם אם זו לא משקפת את המציאות.
שילוב עדשת המצלמה הנוספת במכשיר הינו משמעותי למדי בעת שימוש לצורך ביצוע זום, פעולה נדרשת ממצלמה סלולרית אשר עד כה דרשה מאיתנו להתקרב לאיזורים אותם רצינו לצלם כדי לתפוס פרטים נוספים, או לוותר על איכות התמונה תוך שימוש בתקריב באמצעים אלקטרוניים. עדשת הזום היא עוד שלב התפתחות של מצלמות הטלפונים והיא מגיעה כתחליף לעדשות זום שהיו קיימות בעבר רק במצלמות הקלאסיות. זהו לחלוטין לא תחליף לאיכות שמציעות מצלמות סטנדרטיות, אך מדובר בתוספת נוחה למדי עבור צילומים המבוצעים ביום-יום בעזרת הטלפון.
תכונה חדשה שהצליחה להלהיב אותי עם ההכרזה על ה-Galaxy S9 הייתה ביכולת של מצלמת המכשיר לבצע שינוי אוטומטי במפתח הצמצם, כך שזה יידע לבחור את ההגדרה הטובה ביותר עבור צילום כל תמונה על פי התנאים בה היא מצולמת. ההגדרה ניתנת גם להפעלה ידנית, כך שתוכלו לבחור בין מפתח f/1.5 ובין f/2.4, אך כאשר מדובר במצלמה קטנה כמו זו הקיימת בסמארטפון קשה יותר לראות בכך יתרון משמעותי.
היתרון הגדול של יכולת זה מגיע באפשרות הבחירה האוטומטית של מפתח הצמצם – לא נדע מה נקבל, אך שילוב היכולת של המצלמה להתאים את מפתח הצמצם, יחד עם הגדרות נוספות, מניבים תמונות טובות יותר במרבית המקרים.
תמונות ממצלמת Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי)
בצד הוידאו שילבה סמסונג תכונה חדשה המגיעה לראשונה למכשיריה עם דגמי ה-Galaxy S9. הצילום בהילוך איטי ב-960 פריימים בשנייה שמציעה החברה נוח למדי לשימוש בשל הכיוון האוטומטי שמבצעת מצלמת המכשיר. לאחר כיוון לאיזור אותו תרצו לתפוס בהילוך איטי, המצלמה תעשה את השאר וכל שתידרשו אתם לעשות זה לעמוד במקום ולכוון את המצלמה ללא תזוזה. איכות הצילום בהילוך איטי במיוחד אינה גבוהה, אך עדיין מספקת תוצאות ב-HD 720P.
הגימיק אותו בחרה סמסונג לשלב במכשיריה השנה הוא ה-AR Emoji, המאפשר סריקה מהירה של פני המשתמש לצורך יצירת דמותכם באופן מונפש. פעולת הסריקה פשוטה ומהירה מאוד, אך התוצאות אינן תמיד מדויקות. לטעמי מדובר בתכונה חביבה, אך לא כזו בה אמצא שימוש ביום-יום. התגובות ברחוב הדגישו בעיקר כמה “זה קריפי”, הן על ה-AR Emoji שביצעתי לעצמי והן על סריקות פנים שביצעתי לחברים ואנשים מזדמנים. תשפטו אתם:
העדכונים שביקשנו
אם תשימו את דגמי ה-Galaxy S8 וה-Galaxy S9 זה מול זה כנראה לא תראו שינויים דרסטיים בעיצוב, אך שני המכשירים בכל זאת נבדלים ביניהם הודות לכמה עדכונים שביצעה סמסונג בדגמים החדשים. החברה הקשיבה ללקוחותיה והזיזה את חיישן טביעות האצבע למיקום מתחת למצלמה, מה ששיפר את יכולת ההגעה אליו בדגם ה-S9 פלוס המגודל.
סמסונג הלכה אף צעד קדימה ושינתה את דרך הלמידה של טביעת האצבע, זו מתבצעת כעת על ידי החלקה פשוטה של האצבע על גבי החיישן, ולא דרך נגיעה והרמה של האצבע מהחיישן מספר פעמים.
![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
אף השינוי של מיקום חיישן טביעות האצבע בגב המכשיר, מצאתי כי זה כבר כמעט שאינו רלוונטי, שכן בחברה שיפרו באופן משמעותי את יכולות סריקת הפנים ושילבו מצב היברידי חדש שנקרא Intelligent Scan המשפר את מהירות פתיחת המכשיר מנעילה על ידי שימוש בסריקת פנים או קשתית העין על פי התאורה הזמינה בחדר.
אופי הפעולה של מצב ה-Intelligent Scan מהיר דיו על מנת שיוכל להחליף את סורק טביעות האצבע בגב המכשיר בשימוש שוטף, אולם לא מדובר באפשרות בעלת רמת אבטחה גבוהה. בניגוד לאופי הפעולה בעת פתיחת הנעילה של המכשיר, אם תרצו להשתמש בפונקציה לשם ביצוע תשלומים (לא זמינה בישראל בשלב זה), מצב ברירת המחדל יעבור לסריקת קשתית העין בעל רמת אבטחה גבוהה יותר.
![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
בצד המסך מצמצמת סמסונג את השוליים העליונים והתחתונים במעט אל מול הדגם הקודם, אם כי קשה להבחין בהבדל משמעותי בין השניים.
הרמקול הממוקם בראש המסך ומשמש לשיחות מקבל שדרוג בדגם ה-S9 פלוס עם הפעלתו לצד הרמקול המרכזי בחלקו התחתון של המכשיר לשם השמעת אודיו בסטריאו. מדובר בשיפור השמע על פני הדור הקודם, אך עוצמת השמע ברמקול המשני אינה משתווה לזו של הרמקול המרכזי.
![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
איכות השמע באוזניות ה-AKG שמצרפת סמסונג לחבילה גבוהה גם כן, עם עוצמה מירבית שבמרבית המקרים לא נדרשתי להגיע אליה כלל ועם בסים בעוצמה גבוהה שאינם מספקים צליל מדויק. עבור אוזניות המגיעות בחבילה יחד עם המכשיר מדובר בהצעה טובה ברמה גבוהה.
תצוגה וביצועים
תצוגת המסך של מכשירי הדגל מבית סמסונג היא מהמרשימות הקיימות בשוק, אם לא המרשימה ביותר, והדבר אינו שונה בדגם ה-Galaxy S9 Plus, אשר מגיע עם פאנל Super AMOLED בגודל 6.2 אינץ’ ברזולוצייה מירבית של 1440×2960 פיקסלים ובפורמט 18.5:9. לתצוגה נוסף מצב חדש של שיפור תמונה בעת צפייה בוידאו, אשר יאפשר את הגברת התאורה בסרטוני יוטיוב או בשימוש בנטפליקס, אולם מצב זה גם ידרוש הרבה יותר מהסוללה במכשיר.
ביצועי הסוללה לא מציעים הרבה מעבר למה שראיתי בדגם ה-Galaxy S8 Plus בשנה שעברה. בשימושים קלים עד בינוניים ניתן להגיע עד לסוף יום העבודה ללא צורך בטעינה, אולם מעבר לכך מצאתי עצמי מחבר את הטלפון לשקע הטעינה במהלך היום. הפחתת רזולוציית התצוגה ל-Full HD (שימו לב, זוהי גם ברירת המחדל עימה מגיע המכשיר) תוסיף כמה אחוזים לחיי הסוללה ומצבי החיסכון המצויינים יעזרו לכם במצבים בהם נתקעתם עם אחוזים בודדים וללא אפשרות לטעינה.
הטעינה המהירה של המכשיר תורמת רבות לעבודה השוטפת, כאשר ניתן לקבל להגיע לטעינה של 40% מקיבולת הסוללה תוך כחצי שעה ועד 60% תוך 45 דקות עם טעינה מלאה תוך 90-100 דקות.
בצד הביצועים המכשיר מרשים בכל אספקט. עם מעבד בייצור 10nm מהדור השני של החברה המשולב במערכת העל-שבב Exynos 9810, מאיץ גרפי בעל 18 ליבות וזיכרון מובנה של 6GB RAM נקבל תנועה חלקה בכל חלקי המערכת וכן בעת צפייה בסרטים ובמשחקים. דגם ה-S9 Plus נמכר בישראל בגרסה בודדת הכוללת 128 גיגה-בייט של אחסון יחד עם האפשרות להרחבה, מה שיספיק לשם אחסון ספריית שירים גדולה על גבי המכשיר יחד עם תמונות וסרטונים שתוסיפו באופן שוטף.
![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
בעיות ידועות
אנו לא נוהגים להתייחס לתקלות או באגים בזמן סקירות, שכן במקרים רבים מכשירים חדשים לוקים בבאגים אלו ואחרים להם מגיעים עדכוני תוכנה מהירים שפותרים אותם. בשל הכמות הגבוהה של הדיווחים שקיבלנו וכן אלו אחריהם אנו עוקבים בפורומים שונים ברשת, החלטנו לחרוג מהמנהג וליידע אתכם בנוגע לכמה מהבעיות עליהן קיבלנו דיווחים גם ממשתמשים בישראל. חלק מהבעיות כבר קיבלו תיקון בצד התוכנה, כך שפרט לדיווח הכללי אותו אנו רואים כנחוץ, לא נשקלל בעיות אלו בציון הסופי.
הבעיה עליה קיבלנו את מרבית הדיווחים נגעה לאפשרות הקלטת השיחות באמצעות אפליקציות שונות הזמינות בחנויות האפליקציות. למיטב ידיעתנו, הבעיה עדיין לא נפתרה במכשיר, ונוגעת לעדכון אנדרואיד 8.0. בעיה זו הופיעה עבורנו במכשירים נוספים שבדקנו עם גרסה 8.0 של אנדרואיד, כך שלא מדובר במשהו ייחודי לחברה. עם זאת, בחלק מהמכשירים שאינם מתוצרת סמסונג שחוו בעיה דומה כבר זכינו לראות תיקון לבעיה.
בעיה נוספת ומהותית יותר נגעה לביצוע שיחות עם המכשיר. נדגיש כי אנו לא חווינו את התקלה וכי זו זכתה להתייחסות עם עדכון תוכנה שהופץ בימים האחרונים למכשירים. הבעיה, עליה קיבלנו מספר דיווחים בודדים, נגעה לניתוק של שיחות ללא התראה מוקדמת ומצב בו לא ניתן היה לשמוע את דבריו של הצד השני לשיחה, גם כן ללא התראה מוקדמת.
DeX Pad
ה-DeX Pad של סמסונג הוא מוצר המאפשר חיבור מהיר של הטלפון למסך חיצוני לצורך הפקת חווית שימוש במחשב אישי באמצעות החומרה הזמינה בסמארטפון וממשק משתמש דמוי Windows שיצרה סמסונג. העדכון הגדול ביותר שמבצעת החברה ב-DeX Pad החדש על פני הדור הקודם מגיע בעיצובו, זה מקבל כעת אופי שטוח המאפשר שימוש בסמארטפון כמשטח מגע לצורך תנועה על המסך.
חוויית השימוש בסמארטפון כמשטח מגע נוחה למדי, אך בשל החיבור לכבלים פיזיים תדרוש מכם למקם את זה על השולחן ללא אפשרויות תזוזה רבות של המשטח עצמו. חיסרון נוסף שמצאתי במשטח המגע הינו בשינוי מצב התצוגה מאופקי לאנכי. הדבר אמנם מאפשר שימוש בסמארטפון כמשטח מגע בשתי הדרכים, אך מצאתי שלעיתים משנה התצוגה את אופיה וגורמת לעכבר לנוע על המסך באופן שאינו רצוי, עד שמבינים כי אופי התצוגה השתנה. בנוסף לזאת, המכשיר עצמו לא יושב היטב על גבי ה-DeX Pad.
החיבורים בחלקו האחורי של ה-DeX Pad כוללים שקע USB-C לשם חיבור למטען, שני חיבור USB וחיבור HDMI, כאשר באריזה של המוצר תמצאו את המטען, כבל נתונים USB-C ל-USB וגם כבל HDMI לחיבור למסך. מה שלא נמצא בדגם החדש הוא חיבור הרשת הקווי (Ethernet) שהיה זמין בדגם הקודם.
![Samsung DeX Pad 2018 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung DeX Pad 2018 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
החיבור של ה-DeX Pad פשוט למדי ודורש רק הכנסת הסמארטפון למשטח דרך שקע הטעינה וחיבור כבל HDMI למסך החיצוני. בהפעלה תופיע הודעה על גבי מסך הטלפון שתבקש מכם להפעיל את הפונקציה, כאשר לאחר מכן תופיע התצוגה החדשה על גבי המסך הגדול. את רזולוציית התצוגה ניתן להתאים למסך שלכם, כאשר ברירת המחדל הינה רזולוציית התצוגה שהוגדרה בטלפון עצמו.
הגדלת הרזולוציה התאימה את התמונה כך שתופיע על כל המסך הרחב (21:9), אם כי בהגדרות התצוגה של ה-DeX Pad החדש לא ראיתי את הרזולוציה הנכונה מוצגת (1440×2560 הוצגה בהגדרות מול 1080×2560 פיקסלים בפועל).
התצוגה של מרבית האפליקציות על גבי המסך אינה על מסך מלא, אך בסמסונג דאגו לבצע את ההתאמות הדרושות עבור אפליקציות החברה המותקנות על המכשיר מראש. אפליקציות המותאמות באופן בלעדי למובייל יופיעו בתצוגת וידג’ט (בצד הגודל שלהן) על גבי המסך, דבר שמצאתי כמרענן כאשר ניתן להשאיר חלונות קטנים של לוח השנה, אפליקציות חדשות לצד חלונות מרכזיים של הדפדפן, לדוגמה.
![Samsung DeX Pad 2018 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung DeX Pad 2018 (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
אפשרות העבודה עם מקלדת ועכבר חיצוניים הופכת את השימוש לקרוב ככל האפשר לשימוש בטלפון כמחשב. הצלחתי לשבת ולכתוב כתבות דרך מערכת האתר באמצעות ה-DeX, אם כי ישנו החיסרון הברור של אי יכולת השימוש בכלי עריכה מתקדמים יותר (כמו פוטושופ).
בעיית השפה במקלדת הוירטואלית שראינו בדגם הראשון של ה-DeX בשנה שעברה עדיין קיימת, כך שגם אם הגדרתם את מכשירכם לתמוך בשפה העברית יחד עם מקלדת וירטואלית בעברית, תאלצו לעשות זאת בנפרד גם עבור הגדרות ה-DeX.
סיכום
![Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג'טי)]()
Samsung Galaxy S9 Plus (צילום: רונן מנדזיצקי, גאדג’טי)
סמסונג חזרה לשולחן השרטוטים עם ה-Galaxy S9 Plus והשלימה חוסרים רבים אותם קיווינו לראות בדגמי ה-Galaxy S8 בשנה שעברה. עדיין מדובר במכשיר הטוב ביותר של החברה אליו נלווה עיצוב מרשים ומצלמה נוספת הממוקמת בגבו ומאפשרת לנו להתקרב למה שנרצה לצלם גם בלי להתקרב אל זה פיזית. השדרוגים בחומרה ממשיכים להציג ביצועים גבוהים בכל מקום אפשרי והתצוגה הגדולה מרשימה במיוחד באיכות שלה גם כן.
למכשיר הדגל החדש של סמסונג עדיין נותרה חולשה מרכזית בצד הסוללה, זו נתמכת על ידי טעינה מהירה שתאפשר לנו לחזור ולהשתמש במכשיר מבלי לחכות זמן רב. עדיין מדובר באחד המכשירים היקרים ביותר הקיימים בשוק, ואף ההבדלים בינו ובין דגם ה-S8 Plus מהשנה הקודמת, ייתכן כי ההפרש הגדול במחיר לא יתאים לכל אחד.
האריזה ותכולתה
עיצוב ואיכות בניה
חומרה וביצועים
מסך ותצוגה
מערכת הפעלה
מולטימדיה
סוללה
מצלמה
סיכום
9.5
השיפורים שקיווינו לראות
מה אהבנו
מסך
מצלמות
אודיו
מה לא
מחיר
סוללה
ביקסבי
AR Emoji
מחירים
יבואן רשמי: החל מ-3,490 שקלים
שוק פתוח: החל מ-3,290 שקלים