Quantcast
Channel: מגזין טכנולוגיה ובידור – Gadgety
Viewing all articles
Browse latest Browse all 16163

גאדג'טי מסקר: Galaxy Note 3 –הכוכב הכי עוצמתי בגלקסיה

$
0
0

galaxy-note-3-review-mainמכשיר ה-Galaxy Note 3 של סמסונג הוא כנראה זה שעונה להגדרה "סמארטפון" באופן טוב ביותר. סדרת ה-Note, כמו דברים רבים אצל סמסונג, החלה כניסוי. מטרתו היתה למתוח ולטשטש את הגבול בין סמארטפון לטאבלט, החברה הקוריאנית רצתה לבדוק האם יהיה ביקוש למסך גדול מהרגיל. מאז מכשיר ה-Note הראשון, עברה הסדרה מקצה שיפורים ושדרוגים, כאשר סמסונג מקפידה להציג במכשירי הפאבלט שלה את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בשוק.

Galaxy Note 3 מגיע בשתי גרסאות, האחת עם מעבד Snapdragon 800 וזו מיועדת לשווקים בהם מופעלת רשת LTE, והשנייה עם מעבד Exynos Octa המופעל בארכיטקטורת big.LITTLE שעושה שימוש בשני מערכים של מעבדים מרובעי ליבה. אנחנו קיבלנו לידינו את המכשיר בגרסת ה-Exynos, זו שנמכרת על ידי סמסונג באופן רשמי בישראל, ובסקירה זו נתמקד בחידושי החומרה והתוכנה, וכמובן שנשיב על השאלות הבוערות – האם המכשיר גדול מדי? האם סמסונג עדיין מוגדרת כמלכת קטגוריית הפאבלטים?

לחץ כאן לצפיה בוידאו

מפרט טכני

מסך מגע קפסיטיבי בגודל 5.7 אינץ' מסוג HD Super AMOLED מצופה Gorilla Glass 3
רזולוציית תצוגה HD 1080p (זאת אומרת 1080X1920 פיקסלים), 386ppi
מעבד Exynos 5 Octa 5420 המבוסס על ארכיטקטורת big.LITTLE עם 8 ליבות (ארבע ליבות Cortex-A15, ארבע ליבות Cortex-A7)
מאיץ גרפי Mali-T628 MP6
זיכרון פנימי 3GB RAM
נפח אחסון 16GB \ 32GB \ 64GB, אפשרות להרחבה על ידי microSD עד 64GB
מערכת הפעלה אנדרואיד Jelly Bean 4.3 עם ממשק המשתמש TouchWIZ
מצלמה ראשית 13 מגה-פיקסל עם אוטופוקוס ופלאש LED, צילום וידאו 1080p
מצלמה משנית 2 מגה-פיקסל, צילום וידאו 1080p
קישוריות Wi-Fi a/b/g/n/ac, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0, NFC, microUSB v3.0 (MHL), A-GPS,IR
סוללה Li-Ion 3,200mAh – נשלפת
מידות גובה – 151.2 מ"מ, רוחב – 79.2 מ"מ, עובי – 8.3 מ"מ. משקל – 168 גרם
שונות Micro-SIM בלבד
חיישן אינפרה-אדום
עט S-Pen

מה באריזה?

אריזת הקרטון של Galaxy Note 3 דומה בממדיה לזו של המכשיר הקודם בסדרה, אולם תמונתו של המוצר אינה מוטבעת עליה. בגב האריזה ישנו אזכור לדגם המכשיר – 16, 32 או 64 ג'יגה-בייט. כמו כן, קטע טקסט קצר ינסה להסביר את ייעודו של המכשיר וכיצד הוא יעזור לנו לבטא את היצירתיות שבנו.

עוד על האריזה מתארת סמסונג בקצרה את מפרט המכשיר ומציגה את הסימנים המסחריים של מוצרי החומרה והתוכנה הכלולים בו. בצד האריזה, ניתנת הודעה מהיצרן על בדיקת אחריות המכשיר.

בעת פתיחת אריזת הקרטון מידיתגלה בפנינו המכשיר ולאחר הוצאתו ממנה, נוכל לפתוח "דלת" קרטון נוספת שמתחתיה:

  1. מטען חשמלי ישראלי (במידה והמכשיר נרכש דרך היבואן או דרך משווק מורשה).
  2. כבל העברת נתונים USB-microUSB (שניהם זכרים, USB3) המשמש גם לטעינה חשמלית.
  3. אזניות סטנדרטיות של סמסונג, זהות לאלה של מכשיר ה-Galaxy S4, ובהן בקר שליטה זעיר.
  4. הניירת – הוראות בטיחות לשימוש במטען החשמלי של סמסונג, מדריך להתחלה מהירה ותעודת אחריות לצרכן.

מסך ותצוגה

Galaxy Note 3 מגיע עם מסך 5.7 אינץ' ברזולוציה של 1080X1920 וצפיפות מרשימה בהחלט של 386 פיקסלים לאינץ'. מסך ה-HD Super AMOLED נראה מעולה ולמרות שקיימים בשוק מסכים עם צפיפות פיקסלים גדולה יותר, לדעתנו מדובר באחד המסכים המרהיבים בעולם הסמארטפונים. ניכרת במיוחד העובדה שעל אף הגדלתו של המסך ב-0.2 אינץ' לעומת הדור הקודם, ממדי המכשיר נותרו כמעט כפי שהיו בשנה שעברה. החסרון העקבי של סוג המסך הזה, המתבטא בצבעים לא הכי מדויקים ואפילו מוגזמים, מורגש גם כאן.

כדי להגן על המסך, מחפה עליו סמסונג באמצעות זכוכית גורילה גלאס 3, שמטרתה למנוע שריטות או פיזור שברי זכוכית בנפילות קשות. בהתאם להבטחתה של סמסונג, מסך המכשיר אכן עמד בגבורה במבחן המפתחות וחפצים חדים אחרים. נציין בנוסף כי המסך מאפשר צפייה בתכנים גם אל מול אור שמש ישיר, זאת מבלי להגביר את עוצמת התאורה לרמה מקסימלית, וזהו שיפור ניכר לעומת הדור הקודם. כמו כן חשוב לציין שתופעת ההשתקפות העצמית כמעט ונעלמה. כל התכונות הללו מעניקות למשתמש חווית צפיה מרשימה ואיכותית.

עיצוב ואיכות בניה

כפי שציינו קודם לכן, סמסונג הצליחה להרשים אותנו כשהגדילה את המסך ובכל זאת הצליחה לשמור על ממדים כמעט זהים. יתרה מכך, המכשיר שוקל 168 גרם (כ-20 גרם פחות מקודמו) ומרגיש נוח ונעים למגע גם באחיזה ממושכת. לא, סמסונג עוד לא נטשה את הפלסטיק לטובת חומרי פרימיום, אך גב המכשיר קיבל מרקם של עור, המעניק תחושה יוקרתית יותר מבעבר. מעבר לכך, החספוס בגבו של המכשיר, יהפוך אותו יציב והרבה פחות חלקלק.

galaxy-note-3-review-01

עוד בגב המכשיר נמצאת המצלמה הראשית בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל ופלאש LED מתחתיה. נציין לטובה שאזור המצלמה "עטוף" מסגרת קטנה שמטרתה כמובן למנוע פגיעה במצלמה כאשר מניחים את המכשיר על גבו. את מכסה הסוללה ניתן לשלוף בלא מאמץ לשם החלפתם של כרטיס הסים, כרטיס הזיכרון החיצוני או של הסוללה עצמה.

בצידו הימני של המכשיר נמצא כפתור הכיבוי, ובמקביל אליו, בצידו השמאלי – כפתורי ויסות עוצמת השמע. ראוי לציין כי כפתור הכיבוי ממוקם באיזור נגיש למדי, בעוד כפתורי הווליום ממוקמים גבוה מאוד וקשה להגיע אליהם בשימוש ביד אחת. בחלקו העליון של המכשיר ישנו חיבור סטנדרטי לאזניות וחיישן אינפרה-אדום לשליטה במוצרי אלקטרוניקה שונים.

בחלקו התחתון של המכשיר נמצאת כניסת ה-USB3, והיא כידוע גדולה יותר מכניסת ה-USB 2 המוכרת, אך חשוב לציין כי ישנה תמיכה לאחור ולפיכך ניתן לחבר את אותם כבלים בהם השתמשנו עד כה ללא צורך במתאם מיוחד. בסמוך לכניסת ה-USB ממוקם הרמקול, ולדעתנו זו החלטה נבונה מצדה של סמסונג למקמו שם היות ומכשיריה האחרים כללו רמקול דווקא מאחור, מה שפגם באיכות השמע כשהמכשיר היה מונח על גבו. כמנהגה של החברה, מסילת עט ה-S-Pen נמצאת גם היא בחלק התחתון.

בקדמת המכשיר נמצא המסך המרהיב ומעליו לוגו סמסונג, מצלמה קדמית עם חיישן 2 מגה-פיקסל, חיישן קרבה, חיישן תאורת הסביבה, אפרכסת השמע ונורת LED בארבעה צבעים – לבן, אדום, כחול וירוק. מתחת למסך נמצא כפתור הבית ומשני צידיו שני לחצנים קפסטיביים (חזרה ותפריט) עם תאורה אחורית. לראשונה בסדרת מכשירים זו, הכפתורים הקפסטיביים מגיבים למגע של עט ה-S-Pen.

galaxy-note-3-review-07

חומרה וביצועים

ניסינו, באמת שניסינו לגרום למכשיר לגמגם, אך המשימה התגלתה כמעט בלתי אפשרית. כשהוא מצויד בזיכרון RAM בנפח 3GB ובפלטפורמה עוצמתית המשלבת בין 4 ליבות חזקות בארכיטקטורת Cortex-A15 ו-4 ליבות פחות חזקות בארכיטקטורת Cortex-A7, עבור מטלות "קלות" יותר, Galaxy Note 3 ממשיך במסורת ושומר על מקומו בצמרת כאחד המכשירים המהירים בשוק.

מבחני עומס רבים שביצענו, כמו מעברים מהירים בין תפריטים למסכי בית עמוסי ווידג'טים, פתיחה מרובה של אפליקציות וניגון מדיה "כבדה" תוך כדי גלישה באינטרנט – לא גרמו למכשיר להרים ידיים או לזעוק בדרך כלשהי. קשיים אמיתיים חווינו רק לעיתים רחוקות, כשהסוללה התרוקנה וביקשנו להפעיל משחקים כבדים כמו NBA 2k13 ו-Asphalt 8.

הגיימרים שביניכם ישמחו לגלות שהמכשיר מריץ משחקים כבדים ללא קושי, הגרפיקה נהדרת והסאונד תואם למה שמוצג על המסך. השימוש בחיישני המכשיר עבור משחקים כמו Asphalt 8 עובד כהלכה, המסך הגדול מספק מרחב תמרון עצום ונותן לעיתים תחושה שמדובר בקונסולה ניידת חזקה.

סוללה

את מכשיר ה-Galaxy Note 3 איבזרה סמסונג בסוללת Li-Ion בקיבולת מרשימה של 3200mAh. כפי שלימדה אותנו החברה בדגמים הקודמים, סוללה שכזו מספקת זמן עבודה רב ובעיקר שקט נפשי. בשימוש מאסיבי במכשיר, שכלל גלישה באינטרנט באמצעות קישוריות WiFi, ניווט ב-GPS, צילום וידאו, דקות משחק ארוכות, שימוש באפליקציות רבות וצפייה בקטע וידאו שאורכו חצי שעה (דרך שירות Smart VOD המשולב במכשיר), הצליחה הסוללה להחזיק אותנו בחיים כ-8 שעות וחצי.

בשימוש רגיל במכשיר, נוכל להחזיקו כמעט יום שלם מבלי לתור אחר כבל הטעינה. בשילוב פונקציית "חסכון סוללה" שתפקידה להקטין את צריכה החשמל (על ידי החשכת מסך, ביטול הרטט בלחיצה על כפתורים ועוד) נוכל אף להגיע ליותר מ-24 שעות שימוש בטרם יהיה עלינו לבצע טעינה. לבל נשכח – את הסוללה תמיד אפשר להחליף, כך שהצטיידות בסוללה מקורית נוספת יכולה לסייע בעוד כמה שעות עבודה. טעינת הסוללה המקורית באמצעות המטען החשמלי של סמסונג, מ-0 ל-100%, אורכת כשעתיים וחצי.

galaxy-note-3-review-03

מערכת הפעלה וממשק המשתמש

Galaxy Note 3 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד Jelly Bean 4.3 עליה מולבש ממשק המשתמש המוכר TouchWiz בגרסה Nature UX 2.5. בראשית דרכו היה נראה הממשק של סמסונג מצועצע ולא פרודוקטיבי, אך כיום הממשק מאורגן יותר ומציע שלל אפשרויות, יש גם שיגידו יותר מדי. עודף האפשרויות עשוי לגרום למשתמש ללכת לאיבוד במהירות, ובכדי לנסות ולמנוע זאת – הוסיפה החברה תיבת חיפוש לממשק ההגדרות, כך שיהיה קל ומהיר יותר למצוא את מבוקשנו.

באופן דומה למה שעשתה HTC עם מסך ה-BlinkFeed של ממשק Sense, סמסונג ציידה את המכשיר שלה במגזין חדשות המופעל בשיתוף פעולה עם Flipboard. כברירת מחדל, הגישה למגזין מתבצעת על ידי גרירה המסך מלמטה למעלה או לחיצה על לחצן הבית כאשר נמצאים במסך הראשי. אזור המגזין כולל שלושה חלקים: כתבות נבחרות, אזור אישי שירכז את היצירות האחרונות שלנו (תמונות, ציורים ורשימות) וחברתי, בו יוצגו עדכונים מהרשתות החברתיות Flickr וטוויטר (לא, פייסבוק לא נמצאת כאן).

לא הצלחנו להתרשם יתר על המידה מהמגזין, ולדעתנו הוא לא מביא עמו ערך מוסף למשתמש. ההרגשה היא שסמסונג הוסיפה את התכונה החדשה רק כדי לספק מענה כלשהו ל-BlinkFeed של המתחרה הטיוואנית. מי שלא נאה לו, יוכל כמובן לבטל את הופעתו של אזור זה.

הגימיקים נשארו, אבל יש תוספות

באופן לא מפתיע, Galaxy Note 3 מקבל את כל תכונותיו של Galaxy S4, לדוגמה Air View שתאפשר תצוגה מקדימה של אוספים ופריטים שונים מבלי להכנס אליהם ו-Air Gesture המשמשת לניווט בין תפריטים, דפדוף ומענה לשיחות באמצעות מחוות אוויר בלבד. גם תכונות המסך החכם נמצאות כאן, Smart Pause לעצירת סרטים בעת הסטת מבט ו-Smart Scroll לביצוע גלילה על ידי תזוזות ראש ועיניים. ציפינו מאד לשיפור התכונות הללו במכשיר זה, אך הבשורה לא הגיעה – לאחר שימוש ממושך מגלים כי ברוב המקרים התכונות הללו לא נוחות ולא אינטואיטיביות.

ריבוי חלונות – תכונה בולטת באמצעותה ניתן להפעיל שתי אפליקציות במקביל על מסך אחד, לאורך או לרוחב. גם תכונה זו מוכרת לנו ממכשיר הדגל של החברה, אולם במכשיר הפאבלט היא זוכה לשדרוג ומאפשרת גרירת קבצים מאפליקציה אחת לאחרת, כמו למשל גרירת תמונה או מסמך מאפליקציית המייל אל תוך הדפדפן שפתוח בחלון המקביל. בשלב זה רק אפליקציות בודדות נתמכות.

מצב יד אחת – פונקציה זו תאפשר את הקטנת המסך על ידי תנועת "הלוך חזור" מצידו האחד לאחר. המסך כולו יופיע בתוך חלונית קטנה שניתן יהיה לשנות את גודלה ומיקומה, דבר שימושי מאד במצבים בהם אין לנו יכולת להיעזר ביד נוספת. הפונקציה השימושית הזו מוסתרת מעיני המשתמשים, אך ניתן למצוא אותה בתפריט הגדרות תחת קטגוריית הבקרה.

Knox – שירות המיועד בעיקר לאנשי עסקים המעוניינים להפריד בין העבודה לחייהם הפרטיים מבלי שיהיה להם צורך בשני מכשירי טלפון. Knox שהוא מעין מסך הפעלה (Launcher) בו ישנן אפליקציות מאובטחות שקיבלו אישור מסמסונג. גם בתכנים ההפרדה היא מלאה לחלוטין – תמונות שצולמו ב-Knox או התראות שהתקבלו דרכו, לא יופיע במצב הרגיל של המכשיר. תפקידו של Knox הוא גם להגן על המכשיר והתכנים בו מפני וירוסים ורוגלות.

Message Alert – תכונה המאפשרת הגדרה של עד ארבעה אנשי קשר שאליהם תישלח הודעת מצוקה מותאמת אישית בעת הצורך. הודעת המצוקה תישלח בעת לחיצה ארוכה על שני כפתורי הווליום ובאפשרותה לכלול קטע טקסט, את המיקום המדויק שלנו, תמונות משתי המצלמות ועוד. השירות עובד כהלכה, אך אנחנו מקווים שלא יהיה לכם הצורך בו.

מולטימדיה

בזכות מסכו הגדול, ניתן להגדיר את Galaxy Note 3 כמרכז בידור נייד. סרטי Full HD עובדים ונראים מצוין על המסך הגדול ורכיבי התוכנה של סמסונג רק מסייעים לשיפור החוויה. לטובה נציין את נגן הוידאו המובנה שתומך בקבצי m4v ו-mkv הפופולריים, מאפשר הוספת כתוביות בעברית, צילום תמונה מתוך הוידאו, הרצה איטית או מהירה של וידאו ושליטה בעוצמות השמע והבהירות באמצעות מחוות מגע. כמו כן, ניתן להשתמש בפונקציית ה-Air View לקבלת תצוגה מקדימה של נקודת זמן בסרט.

בכדי להעשיר את חווית המולטימדיה, הטמיעה סמסונג במכשיר את אפליקציית Smart VOD המאפשרת גישה לשלל תכנים מהארץ ומחו"ל, ולהפתעתנו, רבים מהם מוצעים לצפיה ללא תשלום. את כל תכני הוידאו בהם נצפה באמצעות הנגן המובנה נוכל למזער לחלון קטן יותר – Pop-Up Play, שיעקוב אחרינו לכל מקום. כך למשל, נוכל לקרוא מיילים והודעות שקיבלנו תוך כדי המשך צפיה בוידאו.

galaxy-note-3-review-06

נגן המוזיקה של סמסונג סטנדרטי למדי, ובנוסף לאפשרויות המוכרות של שיתוף שירים באמצעות Group Play ויצירת רינגטון מרצועת מוזיקה, ישנן כמה פונקציות חדשות ומעניינות כמו האפשרות לשאוב מידע על שיר מסוים דרך המאגר הרחב של SoundAlive. עוד פונקציה היא "ווליום חכם" שמטרתה להגביל את עוצמת השמע באזניות ולאזן את המעברים בין עוצמות שמע. למשל, עם סיומו של שיר רגוע, השיר הבא אחריו יחל להתנגן בעוצמה נמוכה שלאט לאט תתגבר, זאת בכדי למנוע הלם של רעש חזק בפתאומיות.

על אף מיקומו החדש בתחתית המכשיר, הרמקול לא מצליח להדהים ומספק איכות שמע בינונית בלבד. עוצמת ואיכות הסאונד מתיישבות עם הסטנדרט המקובל, אך אין לצפות ליתרונות בולטים מעל מכשירים אחרים. בכדי להנות באופן מיטבי מצפיה בסרטים על המכשיר, נמליץ להשתמש באזניות המסופקות באריזה או באחרות שיש ברשותכם.

ממש חשוב לנו לציין בקטגוריה זו גם את אפליקציית הגלריה, אשר מוגדרת להציג תמונות מכל מקור אפשרי – מצלמת המכשיר, רשתות חברתיות ושירותי ענן כמו Dropbox ו-Picasa. על הנייר זה נשמע יעיל, אך לצערנו הביצוע לא מוצלח. הגלריה על כל מרכיביה איטית להחריד, אך כשביטלנו את הצגתן של תמונות מרשת האינטרנט, זו חזרה לעבוד בצורה טובה. מבחינת שימושיות, הגלריה עצמה נוחה וקלה לניווט ומאפשרת מגוון פעולות על תמונות, כמו שיתוף, עריכה, הוספת אפקטים, ציור ועוד.

מצלמה

galaxy-note-3-review-08

בגבו של Galaxy Note 3 מצלמת 13 מגה-פיקסל איכותית במיוחד, ונתחיל דווקא עם החדשות הרעות: אין כאן מייצב תמונה אופטי, והתוצאות מורגשות בהחלט בחלק מן המקרים. די מפתיע שמכשיר עם מפרט חזק שכזה מגיע ללא רכיב כה משמעותי שהפך נפוץ במיוחד בשנה האחרונה. ועכשיו ל(הרבה)חדשות טובות.

ראשית נציין שהמצלמה האחורית של המכשיר מפיקה תמונות מרשימות המאופיינות בחדות גבוהה וצבעים חיים. הודות לחיישן הגדול ניתן לצלם תמונות ברזולוציה מקסימלית של 4128X3096 פיקסלים. הצמצם והפוקוס האוטומטי מגיבים במהירות וכך מאפשר לנו המכשיר לצלם תמונות חדות באופן מהיר. ניתן בנוסף לבצע זום דיגיטלי של עד פי 4 מהרגיל, אך יש לקחת בחשבון שאיכות התמונה עלולה להיפגע.

את המצלמה מלווה נורת LED המסייעת בלכידת תמונות בתנאי תאורה בעייתיים, התוצאות טובות בהחלט, אך כמובן שלא ניתן לצפות לרמת דיוק גבוהה במיוחד. צילום הוידאו במכשיר גם הוא מפיק תוצאות איכותיות למדי, כשלמצלמה יכולת צילום ב-Full HD 1080p בקצב של 30 פריימים לשניה, כולל ייצוב תמונה ברמת התוכנה ואפשרויות צילום מעניינות כמו Slow Motion (באיכות 720p) או Fast Motion (באיכות 1080p). לצערנו, אם נרצה לצלם וידאו מואר, יהיה עלינו לדאוג להפעיל את נורת ה-LED בטרם הצילום מאחר וזה לא אפשרי לשלוט בה תוך כדי צילום.

Regular-1 Regular-2 Night HDR

לחץ כאן לצפיה בוידאו

חומרה לבדה לא מספיקה ליצירת חווית צילום עשירה ואיכותית. אפליקציית הצילום של Galaxy Note 3 זהה לזו המוצלחת שקיימת ב-Galaxy S4. לחיצה על כפתור המצבים כשהמכשיר במצב אופקי תפתח את גלגלת מצבי הצילום האפשריים שסמסונג מציעה, כמובן שניתן לעבור למצב רשימה שלטעמנו יותר נוח, זאת בלחיצה על הכפתור המופיע בתחתית המסך.

אפשרויות הצילום רבות ומגוונות: פנורמה, Best Face לצילום רצף של תמונות, Eraser למחיקת אובייקטים נעים שהופיעו לפתע בתמונה, Dual Shot לצילום משתי המצלמות במקביל, Surround Shot לצילום תמונה פנורמית (כדורית) רחבת היקף וכמובן HDR – לצילום ברמות חשיפה שונות. ישנם עוד מצבים רבים שאנו ממליצים לנסות במטרה לקבל את התוצאה הרצויה, אך ברוב המקרים המצב האוטומטי יספיק.

המצלמה הקדמית, אשר מיועדת בעיקר לשיחות וידאו, לוכדת גם היא תמונות לא רעות בכלל. בכל אפשרויות הצילום, תהליך העיבוד מהיר למדי ואף ניתן לשלוט במאפיינים שונים כמו רמת ISO, ניגודיות, בהירות, רזולוציית הצילום ועוד.

עט ה-S Pen

עט ה-S-Pen הוא שמייחד את סדרת מכשירי ה-Note, כשמדור לדור הוא מקבל עוד ועוד שיפורים. העט הייחודי של Galaxy Note 3 קל ונוח יותר לאחיזה ובנוסף, ניתן כעת לעבוד עמו בזווית קלט רחבות יותר, כך שכבר אין צורך לכתוב בזווית אנכית למסך. כפי שהזכרנו קודם, באפשרותו של העט החדש ללחוץ גם על המקשים הקפסטיביים אשר נמצאים בסמוך למקש הבית (אזהרה: זה ממכר).

galaxy-note-3-review-05

עם הוצאת העט ממסילתו, יושמע צליל עדין שמטרתו למשוך את תשומת ליבו של המשתמש לתפריט "פקודות האוויר" שצץ על המסך ומאפשר לבחור בפעולה מהירה, מתוך 5 בסך הכל שסמסונג רואה לנכון כשימושיות ביותר עבור העט, ואלו הן:

Action Memo - מסך כתיבת תזכיר פשוט שיכול להכיל מספר טלפון, כתובת מגורים או דואר אלקטרוני, פרטים על איש קשר ועוד. את מה שכתבנו ניתן יהיה להמיר בקלות למידע דיגיטלי באמצעות כפתור "התאם" שיזהה את החלק הרלוונטי עבורנו בתזכיר. כך למשל, אם נכתוב מספר טלפון, יוכל המכשיר לפתוח את החייגן והמספר כבר יהיה שם. באותו אופן נוכל לבקש מהמכשיר להציג על המפה את הכתובת שרשמנו קודם לכן.

Scarp Booker - אופציה זו תאפשר סימון תכנים בהם נרצה לצפות במועד מאוחר יותר. כך למשל, אם נרצה לשמור תמונה שראינו באתר אינטרנט מסוים, פשוט נסמן אותה, וזו תישמר יחד עם כתובתו של האתר. כל התוצרים יישמרו באלבום המדבקות. דרך נוחה יותר לתפעול האופציה הזו היא לחיצה על הכפתור הפיזי שעל העט והקפתו של הקטע אותו רוצים לשמור. לאחר ביצוע הפעולה ניתן יהיה לערוך את האזור, להסיר ממנו חלקים או להוסיף חדשים כדי ליצור בחירה מושלמת.

Screen Write - אופציה זו תצלם את המסך ומיד לאחר מכן תעביר אותנו לממשק עריכת התמונות, שם נוכל לכתוב על התמונה, להוסיף אפקטים ולהחיל אפשרויות עריכה נוספות. מצאנו את אפשרות זו נוחה ושימושית בכמה מקרים, למשל – סימון נקודות ואזורים על המפה ומיד לאחר מכן שליחת התוצאה לאיש קשר מסוים. דרך נוספת לביצוע פעולה זו היא לחיצה על הכפתור הפיזי בעט לכשתי שניות והצמדתו למסך.

S Finder – מכשיר ה-Galaxy Note 3 מעודד אותנו להוסיף וליצור תוכן עצמאי. בנוסף, סמסונג ממליצה להוסיף תגיות לתכנים, בכדי שבעתיד נוכל למצוא אותם בקלות. אופציית ה-S Finder לא הכי תלויה בעט, אבל היא שימושית במידה וכן השתמשנו בהמלצה של סמסונג לתיוג תכנים. בעזרת ה-S Finder נוכל לאתר תכנים לפי שם, תגית ואפשרויות סינון שונות כמו זמן היצירה. המידע שיוצג יישאב לא רק מהמכשיר עצמו, אלא גם מרשת האינטרנט. לטעמנו, כדאי מאד להקשיב בעצתה של סמסונג ולתייג את התכנים, כך שבעתיד נוכל לגשת אליהם במהירות. דרך נוספת להגיע לתפריט ה-S Finder היא באמצעות לחיצה ממושכת על לחצן התפריט.

Pen Window - תכונה זו תאפשר לנו לצייר צורה ריבועית בכל גודל שנבחר, ובתוכה נוכל להפעיל אפליקציה מסוימת אשר "תצוף" על המסך. התהליך פשוט: לאחר השלמת הציור, תוצג רשימה של שמונה אפליקציות מוגדרות מראש כגון מחשבון, YouTube, דפדפן וחייגן. ניתן יהיה לשלב בחלון אפליקציות נוספות כגון WhatsApp, אך חשוב להדגיש שעל סמסונג עצמה לבצע את ההתאמות הללו, לא כל אפליקציה תיתמך. את החלון נוכל להקטין או להגדיל, להזיז ברחבי המסך ולסגור אותו כשכבר לא יהיה בו צורך.

galaxy-note-3-review-10

יכולות נוספות

לעט הייחודי של Galaxy Note 3 אפליקציות נוספות שהותאמו לעבודה עמו. אפליקציית S Note תאפשר שמירת הערות במגוון סגנונות – דפי Checklist, דפים משובצים, דפים ריקים אליהם ניתן להוסיף תמונות מהגלריה ומאלבום המדבקות; אפליקציית SketchBook היא מעין "צייר" מתקדם ובעזרתה ניתן להוסיף טקסטים מעוצבים לתמונות ואף לצייר בסגנון חופשי, כשאת התוצרים ניתן כמובן לשתף עם אחרים; אפליקציית S Planner משמשת כיומן עליו ניתן לרשום הערות בכתב יד, אולם לטעמנו הוא פחות נוח מהיומן של גוגל.

סיכום

קשה שלא להתרשם מהחשיבה ומהתכנון הקפדני שהפגינה סמסונג בתהליך פיתוחו של Galaxy Note 3, החל מהמראה החיצוני, דרך החומרה ועד לשימושיות הרחבה של עט הסטיילוס. השילוב של מסך עצום ומרהיב כאחד, חומרה חזקה מאד וממשק משתמש פרודוקטיבי, יוצר מכשיר אידיאלי לכל שימוש. מרכז בידור חוויתי, משרד נייד ואפילו קונסולת משחק – הכל הולך.

לטעמנו, המכשיר יהיה שימושי במיוחד עבור סטודנטים ואנשי עסקים, אך גם המשתמש הרגיל יוכל להפיק באמצעותו את המירב. רבים עשויים להירתע מגודלו של המכשיר, אך במהלך השבועיים שזה היה ברשותנו, לא נתקלנו בבעיות תפעול שנבעו ממימדיו. גם בכיס, Galaxy Note 3 איננו בולט או מורגש בצורה חריגה. במבט כולל, נראה שלפחות בתקופה הקרובה תמשיך סמסונג לשלוט ביד רמה בקטגוריית הפאבלטים אותה העירה לחיים לפני כשלוש שנים.

מה אהבנו
|
 שימוש ב-USB3 להעברת נתונים מהירה
 מסך גדול ואיכותי
 זמן סוללה מעולה
עט ה-S Pen
|
מה לא
|
 קשה לשלוף את העט ממקומו
חסרונו של מייצב התמונה
רמקול בינוני
|
מחירים (32GB, נכון לדצמבר 2013)
|
שוק פתוח: החל מ-3,070 שקלים
היבואנית הרשמית סאני: 3,999 שקלים
אורנג': 4,031 שקלים
פלאפון: 3,900 שקלים
סלקום: 3,899 שקלים
|
ציון סופי
9.0
קניה בטוחה
האריזה ותכולתה
|

9

עיצוב ואיכות בניה

|

8

חומרה וביצועים

10

מסך ותצוגה

|

9

מערכת ההפעלה וממשק משתמש

|

8

מולטימדיה

|

9

סוללה

|

9

מצלמה

|

8


Viewing all articles
Browse latest Browse all 16163