אחרי GoPro, Fitbit, Etsy ואחרות, מבקשות חברות טכנולוגיה נוספות לשים את שמן בבורסה ולגייס השקעה בשווקי וול סטריט. השמות שעולים לכותרות הפעם הן חברת התשלומים Square, שזוכה להצלחה רבה, וחברת Vizio, אשר אמריקנים רבים מחזיקים את הטלוויזיה החכמה והזולה שלהם בסלון ביתם.
Square
אפליקציית סליקת התשלומים של ג'ק דורסי (ממייסדי טוויטר) עושה הרבה רעש בסיליקון וואלי בשנים האחרונות הודות לפיתוח מרשים ופשוט בו יכולים צרכנים ובעלי עסקים קטנים לשלם ולקבל תשלומים דרך העברת כרטיס האשראי (Debit Card הפופולריים בארה"ב ליתר דיוק) בטלפון הסלולרי שלהם.
הפיתוח ביצע היטב את מה שבסיליקון וואלי קוראים לו Disrupt של תעשיה וההצלחה לא איחרה לבוא. כיום התרחבה החברה לעוד תחומי כספים כמו הלוואות, ניתוח מלאי/תזרים לעסקים וניהול משכורות. כבר זמן רב שמדברים בשוק על הנפקה אפשרית של Square, אבל רק עתה ישנם דיווחים על כך שהחברה מילאה בקשה חסויה להנפקה. מכיון שהבקשה חסויה ניתן רק להבין שלחברה הכנסות של מתחת למיליארד דולר בשנה, כל שאר הנתונים יתבררו בהמשך השנה.
ג'ק דורסי, אשר ייסד את טוויטר, משמש כיום גם כמנכ"ל Square וגם כמנכ"ל זמני של טוויטר (ממלא את מקומו של דיק קוסטלו שהתפטר לאחר 4 שנים). באופן טבעי, המשקיעים של שתי החברות לא אוהבים את חלוקת הקשב הזו. במגזין re/code העלו טענה לפיה יאלץ כעת דורסי לוותר על תפקידו כמנכ"ל טוויטר ולפתוח מחדש את המירוץ לכיסא. למה שיוותר דווקא על טוויטר? כי להחליף מנכ"ל בחברה שרצה להנפקה זה סימן רע מאוד למשקיעים ודורסי לא ירצה לתת סיכוי קטן ביותר לכישלון, אחרי הכל מדובר פה בהרבה כסף ומוניטין.
Vizio
יתכן וההקבלה הטובה ביותר למה שעושה Vizio בשוק הטלוויזיות האמריקני הוא מה שעושה Xiaomi הסינית בשוק הסמארטפונים. החברה מוכרת מוצרי אלקטרוניקה מתקדמים, בעיקר טלוויזיות איכותיות, במחירים תחרותים במיוחד (בעיקר דרך הסכמי ייצור במקסיקו וסין). Vizio הוקמה בשנת 2002 על ידי 3 מייסדים בעזרת 600,000 דולר וכבר ב-2007 היא הכניסה, על פי הערכות, 2 מיליארד דולר. המוצרים שלהם נמכרים ביותר מ-8,000 חנויות קמעונאות ברחבי ארה"ב.
Vizio מציעה 4 קווי טלויזיות: סדרה D הבסיסית, סדרה E שמוסיפה את אפשרויות הטלוויזיה החכמה, סדרה M שמוסיפה רזולוציית Ultra HD ושיפורים בחדות וסדרה P שמציעה את רמת הגימור הגבוהה ביותר. לחברה גם מוצרי אודיו, טאבלטים, טלפונים סלולריים ומחשבים ניידים.
החברה הגישה טפסים לרשות ניירות ערך האמריקנית עם בקשה לגיוס של 172.5 מיליון דולר (זהו רק מספר ראשוני ועלול להשתנות בהמשך) ובקשה להיסחר תחת הסימול VZIO. עדיין אין פרטים נוספים לגבי מועד ההנפקה וכמה מניות יוצעו לציבור.

מקור: Vizio / SEC
כחלק מהגשת הבקשה חשפה החברה כמה מנתוניה בשנים האחרונות: מכירות של 3 מיליארד דולר ב-2013 ו-3.1 מיליארד דולר ב-2014 ורוח נקי של 25.7 מיליון דולר ו-45 מיליון דולר בהתאמה. בחצי השנה הראשונה של 2015 היא הרויחה 31.3 מיליון דולר על הכנסות של 1.34 מיליארד דולר.