כאשר אתם פוגשים במילה Galaxy ככל הנראה תצוץ במוחכם סדרת הסמארטפונים המצליחה מבית היצרנית הקוריאנית סמסונג. אולם, הפעם מדובר בגלקסייה אמיתית: חוקר חלל מאוניברסיטת Maryland גילה את קיומה של גלקסיה המכילה שני חורים שחורים אשר צפויים להתנגש בעוד כ-21 שנים ולגלות בפנינו עולם חדש של תופעות פיזיקליות מרהיבות.
הגלקסיה, שזכתה לשם הקליט PSO J334.2028+01.4075, נמצאת במרחק 10.5 מיליארדי שנות אור מאיתנו ומארחת שני חורים שחורים במרכזה. מרבית הגלקסיות (וביניהן גם הגלקסיה שלנו) מכילות במרכזן חור שחור אחד בלבד. שני החורים השחורים מושכים זה את זה בעוצמה רבה וצפויים להיפגש בעוד 21 שנים בלבד, תקופת זמן אפסית במונחים אסטרונומיים. למען האמת, שני החורים השחורים נפגשו לפני מיליארדי שנים – האור וכל שאר הקרינה האלקטרומגנטית שנפלטה באירוע צפויים להגיע אל כדור הארץ בעוד 21 שנים.
התנגשות החורים השחורים צפוייה ליצור התפרצות של גלי כובד שיעוותו את מרחב הזמן והחלל
הגלקסיה התגלתה על-ידי חוקר החלל טינגטינג ליו מאוניברסיטית Maryland דרך הטלסקופ Pan-STARRS1 אשר שוכן בהוואי. הוא חיפש אחר גלקסיות פעילות (Quasars) שפולטות אור בקצב מחזורי. גלקסיות פעילות רגילות פולטות אור בצורה רנדומלית כאשר עוד ועוד מסה נשאבת אל תוך החור השחור במרכזן (תופעה שמקורה טמון בנוסחה E=MC^2).
עם זאת, כאשר במרכז נמצאים שני חורים שחורים, פליטת האור הופכת לקבועה ומחזורית. טינגטינג תר את החלל בחיפוש אחר גלקסיות פעילות בעלות פליטת אור מחזורית והעלה בחכתו 316 מועמדים אפשריים. PSO J334.2028+01.4075 הייתה הגלקסיה שהציגה את התוצאות הטובות ביותר.
המסה של שני החורים השחורים מוערכת בין 3 ל-30 מיליארדי מסות שמש. נפחם של שני החורים אינו גדול כשל 3-30 מילארד שמשות, שכן צפיפותו של חור שחור היא כמעט אינסופית – מסת כדור הארץ כולה נכנסת בכפית אחת של חור שחור. ההתנגשות צפוייה לפתוח בפני אסטורונומים שונים ברחבי כדור הארץ עולם חדש של פיזיקה בין-כוכבית, שכן עד כה לא ניתן היה לחזות או לדמות התנגשות כה נדירה ומיוחדת. באופן תיאורטי, ההתנגשות צפוייה ליצור התפרצות של גלי כובד שיעוותו את מרחב הזמן והחלל, תופעה שככל הנראה יהיה קשה מאוד לנטר מנקודת התצפית המרוחקת שלנו כאן בכדור הארץ.
כל מה שנותר לנו לעשות כעת הוא להמתין בציפייה להתנגשות אשר ככל הנראה תוביל למהפכה בידע האנושי אודות חורים שחורים.