מיקרוסופט עובדת על פיתוח חדש שיביא את העוזרת הוירטואלית קורטנה (Cortana) למכשירים מבוססי iOS ואנדרואיד דרך פרויקט בינה מלאכותית בשם איינשטיין, כך על-פי דיווח אתר רויטרס, לפיו תשיק החברה אפליקציה יעודית למכשירים המבוססים על מערכות ההפעלה של מתחרותיה.
בתקופתו של סאטיה נאדלה כמנכ"ל הרחיבה מיקרוסופט את אופקיה אל מחוץ לפלטפורמת הווינדוס על גבי מכשירים ניידים ופרצה עם שלל אפליקציות אופיס, אפליקציית OneDrive לאחסון בענן ואפליקציות מייל ולוח-שנה אותן רכשה החברה רק לאחרונה. נוכחותה של מיקרוסופט הולכת ומתחזקת בפלטפורמות המתחרות, כאשר צירופה של קורטנה תאפשר לחברה יצירת קשר בין מערכת ההפעלה החדשה שלה – Windows 10, לבין מכשירים מבוססי אנדרואיד ו-iOS.
באירוע הצגת מערכת ההפעלה Windows 10 שמה מיקרוסופט דגש גדול על קורטנה. העוזרת הוירטואלית תיקח חלק בכל מקום במערכת ההפעלה ובחברה מקווים שבזכותה ישתפרו תהליכי חיפוש מידע, ניהול תיבת הדואר האלקטרוני ועוד. השקתה של העוזרת הוירטואלית בפלטפורמות אנדרואיד ו-iOS תאפשר למיקרוסופט לאסוף מידע אודות משתמשים, בו תוכל קורטנה להשתמש בכל מקום, בין אם על גבי המחשב או המכשיר הנייד, משהו ששירות Google Now של ענקית החיפוש מבצע מזה זמן מה.
באם תבחר מיקרוסופט להשיק את קורטנה כאפליקציה נפרדת על גבי מכשירי iOS ואנדרואיד בעתיד, עשויה החברה להיתקל במספר מגבלות, בעיקר בעבודה מול מערכת ההפעלה של אפל. ואמנם, אפליקציית Google על-גבי iOS כבר מאפשרת גישה לא רק למנוע החיפוש, אלא גם להצגת כרטיסיות המידע מטעם Google Now, כך שאין סיבה ממשית כי קורטנה לא תגיע למערכת ההפעלה בצורה דומה גם היא.
בכל מקרה אשר יהיה, תיאלץ מיקרוסופט לבצע עבודת שיווק רחבת היקף כדי לשכנע את משתמשי אנדרואיד ו-iOS להשתמש באפליקציית קורטנה, שכן בניגוד לשירותי החיפוש הקולי של המתחרות, למיקרוסופט לא תתאפשר גישה מהירה לחיפוש הקולי בלחיצת כפתור או גרירת אצבע יחידה מתחתית המסך, אלא אם דרך התקנת לאנצ'ר או פריצת המכשיר.