ראש החטיבה העסקית בחברת Huawei הסינית, ריצ'ארד יו, משקף היטב את שאיפותיה של החברה להמשיך ולצמוח בשוק הטלפונים החכמים עד שתגיע לפסגה. בעוד עסקי הסמארטפונים צומחים, דואג יו לציין כי עסקי החברה בראש ובראשונה הם כספקית ציוד תקשורת, אולם עם נוכחותה העקבית ברשימת 5 יצרניות הסמארטפונים הגדולות בעולם בסקרי חברות המחקר השונות, קשה להבין מדוע לא מודים ב-Huawei כי זו עתידה להיות החטיבה העיקרית של החברה.
בראיון לוול סטריט ג'ורנל חושף יו מספר פרטים מעניינים באשר לעבודתה של החברה על מערכת ההפעלה. בוואווי, ממש כמו עבור יצרניות רבות אחרות בשוק, מתבצע פיתוח צד התוכנה של הטלפונים החכמים על-גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד, כאשר ממשק ייחודי של החברה, המתחקה בדרכים רבות אחר ממשק המשתמש של אפל יותר מאשר אחר זה של מכשירי אנדרואיד שונים, מפותח באופן עצמאי על-ידה.

ראש החטיבה העסקית ב-Huawei, ריצ'ארד יו
כשנשאל אודות השימוש האפשרי במערכות הפעלה של חברות אחרות, כמו Tizen ו-Windows Phone, ביטל אותן ראש החטיבה העסקית בוואווי וציין כי פיתוחים נעשו בעבר על גבי שתי מערכות ההפעלה, אמנם אלו הופסקו, ובשלב זה לא מתבצעת עבודת פיתוח עבור מערכות הפעלה אחרות פרט לאנדרואיד. הוא מוסיף כי אף פניות מצד ספקיות סלולר לפיתוח מכשירים מבוססי Tizen, בוואווי מסרבים לבצע עבודת פיתוח עבור מערכת ההפעלה וכי "אפילו עם Windows Phone קשה להצליח".
לאחרונה דיווחה Huawei על מכירות מוצלחות במיוחד במחצית הראשונה של השנה, אלו עמדו על 64.21 מיליון מכשירים ניידים, כאשר יותר ממחצים הם סמארטפונים. בחברה צופים למכור השנה מעבר ל-80 מיליון מכשירי סמארטפון, זאת בהשוואה ל-52 מיליון מכשירים שנמכרו בשנת 2013 כולה.
היצרניות הסיניות הן אמנם כח עולה, אך מרבית המאמצים עבור רובן מתרכזים בסין ובמדינות הסובבות, זאת בעוד חברות מתחרות כמו סמסונג, LG, סוני ואפל נתפשות כשחקניות גלובליות. אל רשימה זו ניתן בקלות לצרף את Huawei, שמכשיריה נמכרים כבר במספר לא מבוטל של מדינות, ישראל ביניהן, אמנם גם חברת לנובו הסינית, לה קשרים טובים עם שווקי המערב דרך חטיבת המחשבים המצליחה ודרך חברת מוטורולה, אותה רכשה לאחרונה מידיה של גוגל, נמצאת בעקבותיה בעוד היא מבססת את מעמדה כאחת מענקיות הסמארטפונים בעולם.