הקלטות הקומפקטיות הפכו פופולריות במיוחד לאחר הצגתו של נגן ה-Walkman של סוני בשנת 1979, אך מלבד אחסון מוסיקה שימשו הקלטות פעמים רבות גם לשם גיבוי מידע דיגיטלי. מאז, החליפו את הקלטות כונני הפלאש ותקליטורי הבלו-ריי. כעת חושפת סוני טכנולוגיית קלטות חדשה, אשר מציעה נפחי אחסון הגדולים באלפי מונים מנפחם של תקליטורי הבלו-ריי ושוברת בכך את שיאי האחסון עם צפיפות של 148Gb לאינץ' רבוע.
עם צפיפות אחסון כזו, קלטת אחת מסוגלת להכיל 185TB (טרה-בייט) של מידע, זאת לעומת נפח אחסון של 50GB (ג'יגה-בייט) אותם מציע תקליטור בלו-ריי דו שכבתי. את הפיתוח החדש שמאפשר צפיפות אחסון כה גבוהה, מכנים בסוני סידור בהתזה. שיטת הייצור פועלת בוואקום ועושה שימוש ביונים של ארגון כדי ליצור על גבי סרט הפולימר שכבת גבישים מגנטיים בגודל מזערי של 7.7 ננו-מטרים.
בניגוד להשערה הרווחת, עד היום נעשה שימוש עקבי בקלטות מגנטיות. תאגידים וגופים גדולים בוחרים בקלטות המגנטיות עבור אחסון ארכיוני מידע, זאת בעיקר בשל השרידות הגבוהה של מידע על גבי המדיה המגנטית וכן בשל נפח אחסון גדול למדי של 2.5TB בקלטת סטנדרטית. ראוי לציין, עם זאת, כי בעוד הקלטות מאפשרות לשמר מידע לאורך זמן, זמני הקריאה והכתיבה שמציעה המדיה ארוכים מאוד. לכן בימים אלו ספריות ארכיון הן השימוש הכמעט בלעדי של הקלטות המגנטיות.
החברה לא מסרה מתי קלטות שכאלו יגיעו לשוק, אך ציינה כי בכוונתה לקדם את הטכנולוגיה החדשה ולהפוך אותה למוצר.